Στουρνάρας: Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, αφού παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής το στικάκι με την ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, ανέφερε ότι τα στοιχεία καταγράφουν άνοδο της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Απέργη για το OPEN TV, ο κ. Στουρνάρας,εκτίμησε ότι ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης θα είναι μεγαλύτερος από αυτόν που έχει καταγραφεί στην έκθεση φέτος. Γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχουν ενσωματωθεί τα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ.

Προέτρεψε, δε, για μεταρρυθμίσεις και για δημοσιονομική πειθαρχία, λέγοντας πως είναι καλό που η κυβέρνηση πιστεύει αυτά τα δύο πράγματα. Επίσης, ζήτησε τη μείωση των δανείων. Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε και στα χρόνια της κρίσης.

Είπε ότι σωθήκαμε από την αντοχή που έδειξε και τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε ο ελληνικός λαός. Ερωτηθείς αν έπαιξε ρόλο και το μαύρο χρήμα που υπήρχε, είπε πως ναι, έπαιξε και αυτό ρόλο. «Κοιτάζοντας», είπε, «από το παράθυρό μου βλέπω την Ακρόπολη και λέω πολλές φορές ότι οι δανειστές μας έσωσαν γιατί είμαστε το λίκνο της Ευρώπης».Ακόμη, ερωτήθηκε αν θέλει να παραμείνει στην Τράπεζα της Ελλάδας -αφού τον Ιούνιο λήγει η θητεία του- και απάντησε ότι προέχει η εκλογή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μετά η θητεία του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις