Τέλη Κυκλοφορίας 2020 Taxis: Ειδικότερα, οι υπόχρεοι θα πρέπει να τα εξοφλήσουν μέχρι τις31 Δεκεμβρίου 2019. Στη σχετική εφαρμογή της ΑΑΔΕ μπορείτε να δείτε πόσο θα πληρώσετε, αλλά και να εκτυπώσετε το έντυπο. Η πρώτη κίνηση που θα πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων είναι να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός για την πληρωμή των τελών. Μπορούν να εισέλθουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ για τα οχήματα στην ιστοσελίδα www.aade.gr και χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσουν του κωδικούς πρόσβασης πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

Επιλέγετε «Είσοδος» και το μόνο που χρειάζεστε είναι το ΑΦΜ στο οποίο έχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας και έπειτα τον αριθμό κυκλοφορίας τους οχήματος. Ακολούθως, επιλέγετε το έτος που αφορούν τα τέλη κυκλοφορίας και πατάτε το «Αναζήτηση» κι αν έχουν συμπληρωθεί αληθώς οι προηγούμενες πληροφορίες θα εμφανιστεί το μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση». Τότε μπορείτε να επιλέξετε «Εκτύπωση».

Σημειώνεται πως η εκπρόθεσμη πληρωμή, μετά το τέλος του 2019 δηλαδή, συνεπάγεται πρόστιμο στο 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα. Αναλυτικά καταβάλλεται:

  • Ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ.
  • Το ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο.
  • 0 ευρώ, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Ποιες ημέρες θα είναι κλειστές οι τράπεζες

Μέσα στις γιορτές οι τράπεζες έχουν ορισμένες μέρες που είναι αργίες. Για τα Χριστούγεννα 2019 οι τράπεζες θα είναι κλειστές την Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου και την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου. Επίσης θα είναι κλειστές την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου, αλλά και στις 6 Ιανουαρίου. Να σημειωθεί ότι οι τράπεζες θα είναι κανονικά ανοιχτές στις 2 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) τα καταστήματα των τραπεζών μελών της ΕΕΤ θα πραγματοποιούν συναλλαγές, κατά τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα – Παρασκευή) τις ώρες 08.00-14.00.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις