Κοινωνικό μέρισμα 2019: Πότε θα μπει στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Πότε θα μπει στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Εντός ολίγων ημερών αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων το κοινωνικό μέρισμα.

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Αντίστροφα κυλάει ο χρόνος για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, τουλάχιστον στους δικαιούχους που οι αιτήσεις τους εγκρίθηκαν. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί στους δικαιούχους στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, και θα το λάβουν επιπλέον 50.000 οικογένειες.

Την Δευτέρα ή τη Τρίτη θα δοθεί το μέρισμα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας. Ο ίδιος σημείωσε πως 54.000 επιπλέον νοικοκυριά θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα, συνολικά ένα εκατομμύριο δικαιούχοι. Όπως είπε όσοι κάνουν ενστάσεις και εφόσον το δικαιούνται θα το λάβουν στις αρχές του χρόνου. Υποστήριξε, δε, ότι φέτος δόθηκαν συνολικά 1,6 δισ, ποσό διπλάσιο από πέρυσι είπε ο κ. Πέτσας, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη σημείωσε: "Πέρσι ασκούσατε κριτική, την ώρα που δίναμε 800.000.000 κοινωνικό μέρισμα και μιλούσατε για ψίχουλα και για τους «φιλοξενούμενους» που δεν το έπαιρναν. Τώρα πανηγυρίζουν γιατί δίνουν 175.000.000 σε 200.000 άτομα. Με κατηγορούσαν επί 3 χρόνια ότι δίναμε ψίχουλα. Αλλά αυτά τα ψίχουλα έδιναν την δυνατότητα σε χιλιάδες ανθρώπους να περάσουν καλά τις γιορτές τους. "Χορταίνει κανείς με υποσχέσεις; 3 εκ. άνθρωποι θα ψάξουν και δεν θα βρουν τα χρήματα που έπαιρναν". "3 δις μέτρα υπέρ των πολιτών πήραμε εμείς. 400 εκ. αυτοί δώσανε σήμερα και παρουσιάζεται ότι «άνοιξαν οι ουρανοί και πέφτουν τα βαλάντια». "Μόνιμο μέτρο ήταν η 13η σύνταξη και θα δινόταν ολόκληρη μόλις θα είχαμε δημοσιονομικό χώρο. Η Ν.Δ. θα χρειαστεί να ξεψηφίσει τη μονιμότητα του μέτρου της 13ης σύνταξης".