Επενδύσεις: Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, δήλωσε:Έχει ξεκινήσει η επενδυτική έκρηξη. Ο μόνος που δεν το έχει καταλάβει είναι ο Τσίπρας". Τόνισε δε πως και το σύνολο του διεθνούς οικονομικού Τύπου εκτιμά ότι η Ελλάδα είναι ο "πιο hot επενδυτικός προορισμός για τα επόμενα χρόνια" και πρόσθεσε πως "ξεκολλάνε τα μεγάλα έργα όπως το Ελληνικό", δήλωσε, απαντώντας στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ πως ανάπτυξη υπάρχει μόνο στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ και ότι δεν θα πιάσει τον στόχο του 4%.

"Όλα αυτά είναι σήμα ότι το επενδυτικό κλίμα πράγματι αλλάζει. Θα φτάσουμε το 4%, αρκεί το διεθνές περιβάλλον να είναι σχετικά νορμάλ, όπως είπε, προσθέτοντας πως "δεν μπορούν να ρυθμίσουν τα διεθνή γεγονότα". "Όταν αναλάβαμε την εξουσία ο ρυθμός ανάπτυξης της χώρας ήταν κάτω του 1,7% και πάμε να κλείσουμε πάνω από το 2% το 2019. Αυτό είναι ακριβώς η απόδειξη ότι το κλίμα αλλάζει. Και θα φτάσουμε το 4% πείτε του Τσίπρα", είπε.

Η συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, η δήλωση για την ανάπτυξη από το 12ο λεπτό

Έντονη κριτική στην ΝΔ, άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο Βήμα.

"Ασκήσαμε μια οικονομική πολιτική που τη χαρακτήριζε μια καθημερινή και αγωνιώδης προσπάθεια: Από τη μία να σώσουμε τη χώρα, να αποκρούσουμε τις συχνά εκβιαστικές και απαράδεκτες απαιτήσεις της τρόικας και από την άλλη να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια.

Ο κ. Μητσοτάκης υποχρέωσε τη χώρα, από τις 7 Ιουλίου, σε αύξηση του στόχου των πλεονασμάτων. Ενώ μιλούσε για μείωσή τους προεκλογικά, αρνήθηκε ακόμη και να συζητήσει τη μείωση που πέτυχε η προηγούμενη κυβέρνηση στο 2,5% αξιοποιώντας μέρος των 37 δισ. ευρώ του «μαξιλαριού»" σημείωσε.

Διαβάστε αναλυτικά

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις