Δευτερογενής αγορά ομολόγων:Αγοραστικό ενδιαφέρον και υψηλή συναλλακτική δραστηριότητα η οποία ξεπέρασε τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ, καταγράφηκαν την Τετάρτη στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις όλων σχεδόν των τίτλων να κινηθούν πτωτικά.Έτσι, στη διάρκεια της ημέρας, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε μέχρι το 1,38% και η απόδοση του 5ετούς τίτλου περιορίστηκε στο 0,49%.Θετικό ήταν το κλίμα στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, καθώς η εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν, ενέτεινε την αβεβαιότητα, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να στρέφονται στα κρατικά ομόλογα τα οποία θεωρούνται ασφαλές καταφύγιο.

Στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος, καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 102 εκατομμύριαευρώ, εκ των οποίων τα 58 εκατομμύρια ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 10ετές ομόλογο με 38 εκατομμύριαευρώ. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,38% από1,41% χθες, έναντι -0,26% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,64% από 1,70%.Στην αγορά συναλλάγματος, πτωτικά κινήθηκε την Τετάρτη το ευρώ, με αποτέλεσμα το ευρωπαϊκό νόμισμα να τελεί υπό διαπραγμάτευση νωρίς το απόγευμα στο 1,1131 δολάριααπό 1,1152 δολάρια όταν άνοιξε η αγορά.Από την άλλη πλευρά, αρνητικά επηρεάζειτο δολάριο η διαφαινομένη ασθενική ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας. Στη Γερμανία, ο ισχυρότερος κλάδος της οικονομίας, η μεταποίηση, δεν φαίνεται να ανακάμπτει, καθώς οι βιομηχανικές παραγγελίες σημείωσαν μείωση κατά 1,3% το Νοέμβριο.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, στη διάρκεια ενός έτους κυμαινότανστο -0,268%, στη διάρκεια των 6 μηνών στο -0,343%, στο 3μηνο στο -0,410% και στον μήνα στο -0,463%.
Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1115 δολάρια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις