Εκπτώσεις 2020: Πρεμιέρα σήμερα με μεγάλες προσφορές

Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα
Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα

Εκπτώσεις 2020: Άρχισαν οι εκπτώσεις με τους καταστηματάρχες να κάνουν μεγάλες προσφορές.

Ξεκίνησαν σήμερα, Δευτέρα, οι χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020. Μάλιστα, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου τα καταστήματα θα είναι ανοικτά. Σημειώνεται πως ο εμπορικός σύλλογος κάνει λόγο για μεγάλες μειώσεις στις τιμές, και προτρέπει όλους να προχωρήσουν σε αγορές εφόσον πραγματοποιήσουν έρευνα αγοράς.

Τονίζεται πως αρνητικά είναι τα μηνύματα από τα επιμελητήρια της επικράτειας για την κίνηση της αγοράς κατά την εορταστική περίοδο, με μεγαλύτερη πτώση να δηλώνουν οι μικρές και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ τα πολυκαταστήματα και οι αλυσίδες κινήθηκαν οριακά. Τα σουπερ μάρκετ φαίνεται κι αυτά να κινήθηκαν στα περσινά επίπεδα, αλλά πιο σταθερά σε όλη την περίοδο της κρίσης. Ωστόσο, η πορεία του τζίρου στα καταστήματα λιανικής, επηρεάζεται εν πολλοίς από τη πληθώρα φορολογικών υποχρεώσεων του Δεκεμβρίου, ύψους 2,1 δισ. ευρώ, που πρέπει να διευθετηθούν από 6 εκ. φορολογούμενους, έως το τέλος του έτους και το σημαντικό περιορισμό του κοινωνικού μερίσματος σε μόλις 250.000 δικαιούχους.

Διαβάστε: Εορταστικός τζίρος 2020: Πτώση της Αγοράς σύμφωνα με τα επιμελητήρια [vid pic]

Ο κλάδος που επλήγη περισσότερο είναι αυτός της ένδυσης-υπόδησης. Τέλος, μόλις τέσσερις στους δέκα επιχειρηματίες πραγματοποίησαν προσφορές στα καταστήματά τους κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) έχει πάγιο αίτημα τον περιορισμό της χρονικής διάρκειας των τακτικών εκπτώσεων σε οκτώ εβδομάδες από 18 εβδομάδες που είναι σήμερα. Όπως ανέφερε την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιώργος Καρανίκας, δεν έχει αποδώσει ο θεσμός των ενδιάμεσων εκπτώσεων και βασικό επιχείρημα της ΕΣΕΕ για εκπτώσεις δύο φορές τον χρόνο είναι ότι ο Φεβρουάριος και ο Αύγουστος αποτελούν τους τελευταίους μήνες της χειμερινής και της θερινής περιόδου και οι έμποροι θα κάνουν γενναίες εκπτώσεις για να πουληθεί το στοκ λόγω τέλους εποχής ενώ προσφορές θα υπάρχουν όλον τον χρόνο.