Γερμανοί και φόροι:Δημοσκόπηση που παρήγγειλε το υπουργείο Οικονομικών της χώρας δείχνει πωςτο53% θεωρεί πως προσωπικά υπερφορολογείται και καταβάλλει υπερβολικές εισφορές. Από την άλλη πλευρά, η συντριπτική πλειονότητα θεωρεί πως δεν πληρώνουν ανάλογα οι "έχοντες". Συγκεκριμένα, οκτώ στους δέκα Γερμανοί και συγκεκριμένα το 82% εκτιμούν ότι δεν υπάρχει φορολογική δικαιοσύνη "καθώς οι πλούσιοι βρίσκουν πάντοτε τρόπους για να μην καταβάλουν τους φόρους που τους αναλογούν".

Όπως γράφει η Deutsche Welle, η συντριπτική πλειονότητα τάσσεταιυπέρ της επιβολής σκληρών προστίμων στους φοροφυγάδες, είτε πρόκειται για επιχειρήσεις (97%) είτε για φυσικά πρόσωπα (92%). Αξιοσημείωτο είναι επίσης, πως μόλις το 38% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα χρήματα των φορολογουμένων εν γένει αξιοποιούνται όπως θα έπρεπε.

Θα πλήρωναν ευχάριστα αν…

Επίσης, η έρευνα της εταιρίαςKantar Public,έδειξε πωςένα76% δηλώνει ότι θα ανταποκρινόταν ευχαρίστως στις φορολογικές του υποχρεώσεις συνεισφέροντας έτσι στην ευημερία του συνόλου, αν γνώριζε πως τα χρήματα θα κατευθύνονταν πραγματικά σε υπηρεσίες που ωφελούν όλους τους πολίτες.

Στο ερώτημα πού θα πρέπει να ξοδεύει περισσότερα χρήματα το κράτος το 90% απαντά στηνΠαιδεία, το 87% σε νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η τεράστια έλλειψη στη χώρα, ενώ το 80% ζητά παρεμβάσεις στην αγορά ακινήτων προκειμένου να πέσουν οι τιμές.

Τέλος, το 77% εκτιμά ότι το κράτος οφείλει να διασφαλίζει καλές συνθήκες διαβίωσης στους πολίτες του "ακόμη κι αν αυτό συνεπάγεται υψηλότερη φορολογία".

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις