Γεωργιάδης Πρώτη κατοικία: Να μπουν στην πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας, με το ισχύον πλαίσιο που καθόρισε η προηγούμενη κυβέρνηση, προέτρεψε τους πολίτες που έχουν στεγαστικό δάνειο, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μέσω συνέντευξής του στον Ελεύθερο Τύπο, λέγοντας συγκεκριμένα: "Το πρώτο μέλημά του είναι ο κόσμος να σώσει τα σπίτια του". "Η αγωνία μου είναι να μπουν όσοι δικαιούνται στην πλατφόρμα πριν τις 30 Απριλίου", προσθέτει.

"Σκοπίμως δεν θέλω να μιλάμε πολύ για τον Πτωχευτικό Κώδικα, που θα ψηφίσουμε περί τις 30 Απριλίου και θα ισχύσει από 1ης Μαΐου και μετά, διότι φοβάμαι ότι πάρα πολύς κόσμος, σκεπτόμενος τι επιλογές θα έχει μετά τις 30 Απριλίου, θα αμελήσει, ενώ μπορεί, να μπει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα προστασίας πρώτης κατοικίας. Και το πρώτο μου μέλημα είναι ο κόσμος να σώσει τα σπίτια του. Η αγωνία μου είναι να μπουν όσοι δικαιούνται στην πλατφόρμα πριν από τις 30 Απριλίου" αναφέρει.

"Η συζήτηση για τον νέο Πτωχευτικό είναι εν εξελίξει με τους θεσμούς. Οπότε δεν έχουμε ακόμη έτοιμο τελικό σχέδιο νόμου. Σίγουρα θα υπάρξει Πτωχευτικό Δίκαιο με δεύτερη ευκαιρία, κατά το πλαίσιο και το πνεύμα της ευρωπαϊκής οδηγίας. Αρα, θα είναι κάτι τελείως διαφορετικό από ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα" τονίζει.

Και καταλήγει: "Για τους ανθρώπους που είναι σε πραγματική αδυναμία, καθώς οι οικονομικές τους δυνατότητες είναι μικρότερες, θα προσπαθήσουμε, και πιστεύω ότι θα πετύχουμε, να είναι επαρκώς προστατευμένοι. Συνεπώς, το μείζον είναι όσοι αγωνιούν κι έχουν ανασφάλεια για το πώς θα είναι οι οικονομικές τους δυνατότητες τα επόμενα χρόνια να μη χάσουν αυτήν την τελευταία ευκαιρία. Πρέπει να ενταχθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα".

Κόντρα με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Σημειώνεται πως για το θέμα αυτό, ο υπουργός είχε διένεξη στο Twitter, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριο Κάτση, ο οποίος ανήρτησε βίντεο με retweet από τον λογαριασμό του δημοσιογράφουΓιώργου Χριστοφορίδη, με τον ίδιο τον υπουργό να συγκρίνει το σχέδιο Φλαμπουράρη, με το υπάρχον πλαίσιο, λέγοντας πως "ό,τι υπάρξει από την 1η Μαΐου, θα είναι χειρότερο".