ΔΝΤ Πολ Τόμσεν: Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με την ελληνική οικονομική κρίση, εργάστηκε για 37 χρόνια στον διεθνή οργανισμό σε ανώτερες θέσεις στην Ουάσιγκτον και ως εκπρόσωπος του Ταμείου στη Ρωσία. Πριν από την ανάληψη της θέσης του ως επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος τον Νοέμβριο του 2014, είχε ευθύνη για τα προγράμματα του Ταμείου στις ευρωπαϊκές χώρες που επλήγησαν από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και την επακόλουθη κρίση στη Ζώνη του ευρώ.

Όπως τόνισε η κ. Γκεοργκίεβα, «ο Πολ συνεργάστηκε στενά με τις 44 χώρες της Ευρώπης και διαδραμάτισε ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην παροχή των αναγκαίων οικονομικών συμβουλών και καθοδήγησης. Ο Πολ είναι γνωστός ως σκληρός διαπραγματευτής και είχε πάντα ως επίκεντρο των προσπαθειών του τη μακροπρόθεσμη ευημερία των λαών των χωρών-μελών που ενεπλάκη».Ποιος είναι

Ο Πολ Μ. Τόμσεν γεννήθηκε στη Δανία στις 21 Μαΐου 1955. Είναι οικονομολόγος και διετέλεσε αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Στο ΔΝΤ προσχώρησε το 1982.

Υπήρξε επικεφαλής των αποστολών του Ταμείου που διαπραγματεύτηκαν τις συμφωνίες με την Ισλανδία και την Ελλάδα. Διεύθυνε τις αποστολές στην Ελλάδα και επέβλεπε το έργο των άλλων ομάδων της χώρας, ιδίως για τις χώρες που χρησιμοποιούν τους οικονομικούς πόρους του Ταμείου στο πλαίσιο συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένης της Ισλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ρουμανίας και πιθανά της Ουκρανίας.

Πριν τις τρέχουσες αρμοδιότητες, ο Τόμσεν απέκτησε εκτεταμένη γνώση των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πρώην σοσιαλιστικές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Έχει διατελέσει:

  • Εκπρόσωπος του Ταμείου στο Βελιγράδι (1990 – 1991)
  • Επικεφαλής των αποστολών του Ταμείου προς τη Σλοβενία ​​και την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (1992 – 1996)
  • Επικεφαλής της αποστολής για τη Ρουμανία (1996 – 1998)
  • Εκπρόσωπος του τμήματος ΔΝΤ της Ρωσίας από το 1998 έως 2000, Ανώτερος Εκπρόσωπος του Ταμείου στη Μόσχα (2001 – 2004) και επικεφαλής της αποστολής για τη Ρωσία (2004-2010) και την Πολωνία (2007-2010).

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις