Αεροπορικές γραμμές: Καταργούνται 16 δρομολόγια παροχής δημόσιας υπηρεσίας σε τακτικές αεροπορικές γραμμές. Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας: «Η ΝΔ αφήνει εκτός 16 από τις 28 άγονες επιδοτούμενες αεροπορικές γραμμές που λειτουργούσαν επί ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και τη γραμμή Κέρκυρα – Άκτιο (Λευκάδα) – Κεφαλονιά – Ζάκυνθος». Σύμφωνα με την ίδια γραμμή πληροφόρησης, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας / Γενική Διεύθυνση Αερομεταφορών που δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2020/C29/05), με ευθύνη του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, καταργούνται 16 από τα 28 δρομολόγια παροχής δημόσιας υπηρεσίας σε τακτικές αεροπορικές γραμμές, που λειτούργησαν επί ΣΥΡΙΖΑ.

Συμπληρώνεται ότι το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών άφησε εκτός επιδότησης ακόμη και γραμμές που εξυπηρετούν προβληματικές νησιωτικές περιοχές μεταξύ των οποίων τα Κύθηρα, τη Μήλο, τη Νάξο, την Πάρο, κ.ά. Στο διαγωνισμό του 2016, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ζητούσε επιπλέον επεκτάσεις αεροπορικών συνδέσεων δημόσιας υπηρεσίας για συγκεκριμένες νησιωτικές περιοχές τις οποίες τώρα καταργεί, όπως π.χ για τα Κύθηρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας σημειώνει ότι «απαιτούμε όμως η πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες μεταφορών που αποτελεί δημόσιο αγαθό και δικαίωμα, να μην υποτάσσεται στη λογική της ανάλυσης κόστους – ωφέλειας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις