Κλιάφα εξαγορά:Η εταιρεία «ΟΛΥΜΠΟΣ» μπαίνει στα αναψυκτικά.Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ ΑΕ», της οικογένειας Σαράντη, αποφάσισε και ενέκρινε την υποβολή πρότασης εξαγοράς του συνόλου των μετοχών της εταιρείας αναψυκτικών «ΨΥΓΕΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΛΙΑΦΑ ΑΕ». Η πρόταση εξαγοράς έχει γίνει ήδη αποδεκτή από το σύνολο των μετόχων της εταιρείας «ΨΥΓΕΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΛΙΑΦΑ ΑΕ». Οι δύο εταιρείες προχωρούν απρόσκοπτα στις περαιτέρω ενέργειες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών της μεταβίβασης του συνόλου των μετοχών, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με την ολοκλήρωση της εξαγοράς οι νέοι μέτοχοι στοχεύουν να βελτιώσουν τις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας, μετατρέποντας αυτή σε μία επιχείρηση διεθνών προδιαγραφών, σεβόμενοι παράλληλα τόσο την παράδοση όσο και την ιστορία της εταιρείας αλλά και της οικογένειας Κλιάφα. Η «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ ΑΕ» σχεδιάζει να επενδύσει 10 εκατομμύρια ευρώ σε εύρος διετίας εμπλουτίζοντας το brand της «Κλιάφα» με νέα προϊόντα πέρα από τα ήδη υπάρχοντα.Η εταιρεία «Κλιάφα»ιδρύθηκε το 1926 και είναι άρρηκτα δεμένη με την ιστορία των Τρικάλων και της Θεσσαλίας. Παλαιότερα και για πολλά χρόνια ήταν εμφιαλωτής της Coca-Cola. Οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στο 3ο χιλιόμετροτης εθνικής οδού Τρικάλων – Λαρίσης, σε μία έκταση 40 στρεμμάτων.


Ποια είναι η εταιρεία «Κλιάφα»

Η ΚΛΙΑΦΑ ιδρύθηκε το 1926 από τον Θεόδωρο Κλιάφα με αρχικό αντικείμενο τους ψυκτικούς θαλάμους και την παραγωγή πάγου. Ένα χρόνο αργότερα, το 1927, το μεράκι του ιδρυτή της για τα αναψυκτικά τον οδήγησαν στην εγκατάσταση μιας μικρής μονάδας εμφιάλωσης αναψυκτικών, που είχε τη δυνατότητα να παράγει 120 φιάλες την ώρα. Η καλή ποιότητα αρχικά της γκαζόζας και στη συνέχεια της λεμονάδας και πορτοκαλάδας εκτιμήθηκε από το καταναλωτικό κοινό και πολύ γρήγορα τα αναψυκτικά ΚΛΙΑΦΑ κυριάρχησαν στην τοπική αγορά.Το 1961, υπό τηδιεύθυνση του Κώστα Κλιάφα, οι εγκαταστάσεις της εταιρείας εκσυγχρονίζονται και παράλληλα με τα ήδη δημοφιλή προϊόντα παράγονται σε μικρές γυάλινες φιάλες βυσσινάδα και σόδα.


Το 1970 το εργοστάσιο μεταφέρεται σε νέο ιδιόκτητο χώρο 35 στρεμμάτων επί της οδού Τρικάλων – Λαρίσης όπου εξοπλίζεται με μηχανήματα νέας τεχνολογίας. Τα χρόνια 1980-1989, η ΚΛΙΑΦΑ εγκαθιστά νέα γραμμή παραγωγής, αποκτά βιολογικό καθαρισμό και αρχίζει να συσκευάζει τα προϊόντα της σε γυάλινη φιάλη των 1000cc και φιάλη pet των 1500cc, ενώ η βράβευσή της το 1987 στο Dusseldorf της Γερμανίας για την ποιότητα των προϊόντων της και το μηχανολογικό εξοπλισμό έρχεται ως φυσική συνέπεια της καλής της φήμης. Η δεκαετία του 1990 βρίσκει την εταιρεία ΚΛΙΑΦΑ ανανεωμένη. Ανανεώνει τον μηχανολογικό της εξοπλισμό, υιοθετεί νέες συσκευασίες (330cc can, 500cc pet, 250cc & 330 cc σε φιάλη μη επιστρεφόμενη) και προσθέτει στην αλυσίδα των προϊόντων της μια σειρά από νέα προϊόντα (Smile, 100% φυσικό χυμό πορτοκάλι, νέκταρ ροδάκινο και νέκταρ πορτοκάλι-βερίκοκο-μήλο).

Τη δεκαετία του 2000, η εταιρεία πιστοποιείται κατά ISO και HACCP, και ακολουθεί τη τάση της αγοράς για πολυσυσκευασίες των προϊόντων της. Αναπτύσσει το εμπορικό της δίκτυο σε νέες περιοχές και διευρύνει τη συνεργασία της με μεγάλες αλυσίδες Σ/Μ. Εισάγει στην παραγωγική της διαδικασία τεχνολογικές καινοτομίες φιλικές προς το περιβάλλον και συμμετέχει στην ομάδα των εταιριών που συγκροτούν την εταιρία ΕΕΑΑ, τον ελληνικό φορέα διαχείρισης αποβλήτων των συσκευασιών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις