Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας : "Περίεργες" διαρροές από το ΑΠΕ για 100.000 που ρύθμισαν τα δάνεια τους

διαρροές Fake News για 100.000 δανειολήπτες που ρύθμισαν τα δάνεια τους
διαρροές Fake News για 100.000 δανειολήπτες που ρύθμισαν τα δάνεια τους

Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας : "Περίεργες" διαρροές του ΑΠΕ για 100.000 δανειολήπτες που ρύθμισαν τα δάνεια τους

Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας : Καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, υπάρχει πυρετός στο Μέγαρο Μαξίμου για το πως θα διαχειριστεί το τσουνάμι κοινωνικών αντιδράσεων που έρχεται. Παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, ότι η διαδικτυακή πλατφόρμα διακανονισμού λειτουργεί και οι υπουργοί παραινούν τους 250,000 δανειολήπτες να ενταχθούν, στην πράξη ακόμη και με αναπηρική σύνταξη των 380 ευρώ με συνολικό εισόδημα ακόμη και 500, ενδιαφερόμενοι μένουν εκτός συστήματος. Μέχρι στιγμής. σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο τύπου του Υπουργείο Οικονομικών, για τον μήνα Ιανουάριο, μόλις 4 πολίτες κατάφεραν να μπουν σε πρόγραμμα προστασίας, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 1.000 θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια - τα ψιλά γράμματα - και προστατεύσουν την περιουσία τους έως τις 30 Απριλίου που λήγει το τελεσίγραφο, ενώ οι υπεραισιόδοξοι ανεβάζουν τον πήχη στους 4.000 
 

Παρ΄ολα αυτά "πηγές", από την κυβέρνηση διαδίδουν σε φιλικά μέσ, ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αύξηση του ρυθμού των δανειοληπτών που προχωρούν σε ρύθμιση των δανείων τους «μάλλον θορυβημένοι από αυτά που ακούνε ότι έρχονται από την 1η Μαίου». Μάλιστα στη συνάντηση που θα έχει το απόγευμα ο Χρήστος Σταϊκούρας με τους διαχειριστές των δανείων Funds, σύμφωνα με πληροφορίες, επιδιώκεται να ασκηθεί πίεση ώστε να ανταποκριθούν στην κοινωνία.εισόδημα  Κυκλοφορούν "Περίεργες" διαρροές Fake News  για 100.000 δανειολήπτες που ρύθμισαν τα δάνεια τους. Βέβαια ο αριθμός των 100.000 υπάρχει μόνον στην φαντασία του, υπουργείου και έχει προφανή σκοπό να δημιουργήσει την εντύπωση στην κοινή γνώμη, ότι η κυβέρνηση προστατεύει την πρώτη κατοικία ενώ σε όσες περιπτώσεις υπάρξουν εξώσεις θα είναι "μεμονωμένες", ώστε να μην υπάρχουν αντιδράσεις.

Ετσι δεν είναι περίεργο που ακόμη και οι "πηγές" δεν πείθουν ούτε το ίδιο το ΑΠΕ το οποίο γράφει (υπογράμμιση) ότι "σύμφωνα με τις ίδιες πηγές για το πρώτο εξάμηνο δεν υπάρχουν στοιχεία, αλλά αναλογικά υπολογίζουν ότι μπορεί να έχουν γίνει 80.000 - 100.000 ρυθμίσεις συνολικά στη διάρκεια του έτους. Οι πηγές αναφέρουν επίσης ότι οι πολίτες ενδιαφέρονται πιο έντονα το τελευταίο διάστημα για ένταξη σε ρύθμιση." κάτι δηλαδή που αν αντιποκρινόταν στην πραγματικότητα, δεν θα χρειαζόταν να διαρρεύσει, αλλά θα ανακοιώνονταν επίσημα από τον ίδιο τον Υπουργό.