Βουλή κατώτατος μισθός: Απέκλεισε αύξηση πριν το 2022 ο Μητσοτάκης [vid]

Ο Μητσοτάκης απέκλεισε έμμεσα την αύξηση του κατώτατου μισθού

Βουλή κατώτατος μισθός: Απέκλεισε έμμεσα την αύξηση του πριν το 2022 ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι δεν θα κάνει πλειοδοσία σε αυτό.

Βουλή κατώτατος μισθός: «Εγώ το 2018 έλεγα να πάει ο κατώτατος μισθός στα 703 ευρώ το 2022. Θα μου ήταν εύκολο να κάνω πλειοδοσία. Τέτοια πλειοδοσία εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε», με αυτά τα λόγια ο Κυριάκος Μητσοτάκη δεσμεύτηκε για αύξηση του βασικού μισθού στα 703 ευρώ αλλά το 2022 και έτσι πρακτικά απέκλεισε την αύξηση νωρίτερα

«Εγώ το 2018 έλεγα να πάει ο κατώτατος μισθός στα 703 ευρώ το 2022. Θα μου ήταν εύκολο να πάρω το σφυράκι του κ. Τασούλα και να έρθω εδώ να κάνω πλειοδοσία. Πόσα λέτε κ. Τσίπρα; Πόσα λέτε κα Γεννηματά; Πόσο λέτε κ. Κουτσούμπα; Τόσα. Κατοχυρώθηκε. Τέτοια πλειοδοσία εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε» είπε ο κ. Μητσοτάκης στη δευτερολογία του στη βουλή για τα εργασιακά. 

Βουλή κατώτατος μισθός: Σε υψηλούς τόνους εξελίσσεται στη Βουλή η ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιείται σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τα εργασιακά θέματα. Μητσοτάκης και Τσίπρας διασταύρωσαν τα ξίφη τους με αιχμηρές αναφορές στην ανεργία και την απασχόληση, τον κατώτατο μισθό και την προστασία των εργαζομένων, όπως και την ανάπτυξη της οικονομίας και τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

Η διεξαγωγή αυτής της ειδικής συνεδρίασης έγινε κατόπιν αιτήματος που κατέθεσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προς τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής. Κρίθηκε, μάλιστα, απαραίτητη, καθώς είχαν κατατεθεί δύο επίκαιρες ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό για τα εργασιακά ζητήματα, από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, και από τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.  Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι αποτελεί προτεραιότητά της κυβέρνησής του η δημιουργία «πολλών, νέων και καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας».

Αναλυτικά η μετωπική στη Βουλή