ΔΕΗ: Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, με τον τρόπο αυτό αναμένεται να παταχθεί και η ρευματοκλοπή. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, μέσω της εφαρμογής, οι πελάτες θα μπορούν να στέλνουν την ένδειξη του μετρητή, ώστε να μπορούν να έχουν πλήρη εικόνα της ενέργειας που καταναλώνουν. Η ΔΕΗ εκτιμά πως με το σύστημα αυτό θα γίνεται αντιληπτή όποια παρέμβαση στον μετρητή και θα μειωθεί το φαινόμενο της ρευματοκλοπής.

Το φαινόμενο των ρευματοκλοπών γνώρισε έξαρση στην Ελλάδα, κυρίως λόγω της κρίσης, αν και διαπιστώθηκαν και μερικές περιπτώσεις "εχόντων" που επίσης έκλεβαν ρεύμα. Μιλώντας στο Mega, ο Αντρέας Πατερώνης, διευθυντής δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ, ανέφερε: "Το 2009 οι διαπιστωμένες ρευματοκλοπές ήταν της τάξης δύο με τρεις χιλιάδες. Τα τελευταία 3 χρόνια οι διαπιστωμένες ρευματοκλοπές έχουν σταθεροποιηθεί στις 10.000 περίπου".

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα, μία γυναίκα συνελήφθη (για δεύτερη φορά) στο Σκούταρι Σερρών, καθώς πυροβόλησε στον αέρα για να σταματήσει έλεγχο για ρευματοκλοπή στην επιχείρησή της. "Έχω το δικαίωμα μέχρι και να εκτελέσω, το δήλωσα επίσημα στην αστυνομία και στον εισαγγελέα ότι θα ενεργοποιήσω το άρθρο 120. Δεν μου απάντησε κανείς" δήλωσε η γυναίκα έξω από τα δικαστήριο, προκαλώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα, που διέταξε να την συλλάβουν ξανά. Επίσης, στον Πύργο, συνελήφθησαν αυτή την εβδομάδα, δύο Έλληνες ηλικίας41 και 19 ετών.Σε αστυνομικό έλεγχο,διαπιστώθηκε να έχουν τοποθετήσει καλώδιο σε γυμνό αγωγό της ΔΕΗ και μέσω διακλάδωσης να τροφοδοτούν τα σπίτια τους.

Στο "Δεν πληρώνω" οι μεγαλοοφειλέτες

Το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, ανέφερε πως οι διακανονισμοί φέρνουν έσοδα στη ΔΕΗ. Από την1η Οκτωβρίου έχουν γίνει 140.000ρυθμίσεις ύψους 230 εκατομμυρίωνευρώ. Όπως προκύπτει από σχετικά στοιχεία, το 9% αφορά σε πελάτες με οφειλές κάτω των 500 ευρώ, ενώ το 26% σε πελάτες με οφειλές 500 – 1.000 ευρώ, το 39% περιλαμβάνει καταναλωτές με χρέη 1.000 – 3.000 ευρώ και το 30% πολίτες που χρωστούν από 3.000 έως 5.000 ευρώ. Ωστόσο, εκείνοι που έχουν μεγάλα χρέη, πάνω από 10.000 ευρώ εξακολουθούν να μην πληρώνουν, αφού μόνο ένα 5% έχει προχωρήσει σε ρύθμιση.Τελευταία στοιχεία από τη ΔΕΗ, φέρνουν το συνολικό ύψος των οφειλών στην επιχείρηση, στα 2,7 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις