Κορονοϊός τουρισμός: Σε κίνδυνο θέτει ο Covid-19 τον τουρισμό, καθώς σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC) τουλάχιστον 50 εκατ. θέσεις εργασίας στον παγκόσμιο κλάδο ταξιδιών και τουρισμού ενδέχεται να χαθούν. Αυτό προέβλεψε το Συμβούλιο, που θεωρεί ότι είναι πιθανόν τα διεθνή ταξίδια πιθανόν να μειωθούν κατά ένα τέταρτο φέτος.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρουν ότι το ξέσπασμα του κορονοϊού: «Προφανώς αποτελεί σημαντική απειλή για τον κλάδο συνολικά, για αυτούς που απασχολούνται σε αυτόν και για αυτούς που επιθυμούν να συνεχίσουν να ταξιδεύουν».

Το αντίστοιχο της απώλειας τριών μηνών ταξιδιών σε όλο τον κόσμο το 2020 «θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μείωση των θέσεων εργασίας μεταξύ 12% και 14%», ανέφερε η ανακοίνωση. Παράλληλα, καλούν τις κυβερνήσεις να χαλαρώσουν το καθεστώς βίζας όπου είναι δυνατόν, να μειώσουν τους φόρους στα ταξίδια και να προσφέρουν κίνητρα μόλις τεθεί υπό έλεγχο η επιδημία. Η τουριστική βιομηχανία αντιστοιχεί στο 10% του παγκόσμιου ΑΕΠ και των θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο.