Κορονοϊός – Ανάπτυξη 2020: Μηδενική ανάπτυξη για το 2020 προβλέπει για την ελληνική οικονομία ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, χωρίς μάλιστα –όπως διευκρίνισε- να μπορεί να θεωρηθεί αυτή η πρόβλεψη ασφαλής.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε χαρακτηριστικά απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση επισήμανε πως για φέτος η ανάπτυξη θα είναι «λίγο πάνω από το μηδέν». Ερωτώμενος όμως αν αυτό είναι το πιο θετικό σενάριο σημείωσε πως «δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις» εκτιμώντας όμως ότι «αυτή η πρόβλεψη είναι ρεαλιστική».

Ο Χρήστος Σταϊκούρας πάντως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναληφθούν πρωτοβουλίες για το θέμα της αναβολής της αποπληρωμής δανείων και σε φυσικά πρόσωπα. Σημείωσε ότι για την ώρα στην κυβέρνηση «περιμένουμε την ανταπόκριση των τραπεζών» στην έκκληση που απευθύνθηκε το μεσημέρι προκειμένου να προχωρήσουν σε διευκολύνσεις προς τους συνεπείς δανειολήπτες. Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε όμως με νόημα πως «έτσι θα κινηθούμε καταρχήν», αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο πιο ενεργητικής παρέμβασης σε μεταγενέστερη φάση.

Ο υπουργός Οικονομικών απέκρουσε την κριτική της αντιπολίτευσης περί καθυστέρησης στην λήψη μέτρων τονίζοντας πως «δεν καθυστερήσαμε καθόλου» επισημαίνοντας πως «κάθε δυο μέρες αλλάζουν τα δεδομένα». Συνολικά οι προβλέψεις του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν στην Ευρώπη η ύφεση θα φθάσει στο -1,5% άρα συγκριτικά η χώρα θα κινηθεί σε πιο υψηλά επίπεδα. Αναφορικά τέλος με τον προσδιορισμό των πρωτογενών πλεονασμάτων που θα προσδιοριστούν για την χώρα εκτιμάται από το υπουργείο πώς θα είναι σε πολύ πιο χαμηλό επίπεδο, γεγονός που ο Χρήστος Σταϊκούρας χαρακτήρισε θετικό για την χώρα.

Τέλος ειδικά για τις δαπάνες του υπουργείου Υγείας, ο Χρήστος Σταϊκούρας, τόνισε αναφορικά με τις δαπάνες της υγείας πως «υπάρχει υπέρβαση κατά 200 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας και βέβαια ότι ζητήσει θα το έχει».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις