Κορονοϊός Ιδιωτικές δωρεές: Απαλλάσσονται από την υποχρέωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, οι δωρεές προς το δημόσιο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας. Την πρόταση αυτή κατέθεσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και στην συνέχεια την υιοθέτηση το οικονομικό επιτελείο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε «ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, ύστερα από εισήγηση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, κου Γιώργου Πιτσιλή, εξέδωσε απόφαση, με την οποία καθορίζεται η διαδικασία χορήγησης/εφαρμογής απαλλαγής από τον Φ.Π.Α. των παραδόσεων αγαθών και παροχών υπηρεσιών που πραγματοποιεί ο υποκείμενος στον φόρο προμηθευτής προς δωρητή, εφόσον ο τελευταίος τα χρησιμοποιεί στο πλαίσιο σύμβασης δωρεάς που συνάπτει είτε με φορέα του δημοσίου τομέα, είτε με Ν.Π.Ι.Δ. που έχει συσταθεί με ειδικό νόμο για το δημόσιο συμφέρον, είτε τέλος με άλλες οντότητες που εποπτεύονται από τους παραπάνω φορείς».

Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Οικονομιών η απόφαση αυτή «διευκολύνει ουσιωδώς την πραγματοποίηση σημαντικών δωρεών προς το Ελληνικό Δημόσιο (κινητά και ακίνητα για κοινωφελείς σκοπούς, όπως δωρεές στο χώρο της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού και της δημόσιας ασφάλειας), ενισχύει τις συνέργειες του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα και ενθαρρύνει τις δράσεις προσφοράς και κοινωνικής ευθύνης.Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, η Κυβέρνηση, αξιοποιεί όλα τα νομικά εργαλεία που διαθέτει με στόχο όλοι μαζί, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την απειλή του κορονοϊού (COVID-19), δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας προς τους συμπολίτες μας και υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον».

Αξίζει να θυμήσουμε ότι στο τελευταίο του δημόσιο διάγγελμα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τις εταιρίες οι οποίες μέσα από τις δωρεές του στηρίζουν την προσπάθεια για την μη εξάπλωση του κορονοϊού στην χώρα μας, ενώ κάλεσε και άλλες επιχειρήσεις να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις