Κορονοϊός μέτρα Σταϊκούρας:Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ήταν καλεσμένος στον Γιώργο Παπαδάκη στην εκπομπή ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ.Οικοδόμοι, υδραυλικοί κι άλλοι επαγγελματίες θα λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ, αποκάλυψε.Ο Υπουργός Οικονομικών,μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή ξεκαθάρισε ότι αυτό που προέχει τώρα είναι η δημόσια υγεία και έπεται η οικονομία.Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, «αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη εξίσωση με δημοσιονομικούς περιορισμούς, αλλά και αρκετές άγνωστες παραμέτρους με κυριότερη αυτή της διάρκειας της κρίσης».

Διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο το ελληνικό κράτος να προχωρήσει σε περικοπές μισθών στους δημόσιους υπαλλήλουςο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σεπρωινή τηλεοπτική του εμφάνιση.«Δεν εξετάζουμε σε καμία περίπτωση την περικοπή μισθών στο Δημόσιο» ανέφερε χαρακτηριστικά, κλείνοντας ένα θέμα που προκάλεσε τις τελευταίες ημέρες έντονη ανησυχία σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.Πληροφορίες που είχαν δει το Σαββατοκύριακο το φως της δημοσιότητας έκαναν λόγω για περικοπές μισθών στο Δημόσιο έως και 50-60%.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, σε πρώτη φάση αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα που αφορά σε 1,7 εκ. μισθωτούς και 800.000 επαγγελματίες. Επεσήμανε δε ότι συνεχώς θα αντιμετωπίζονται όσα προβλήματα προκύπτουν και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι στα οικονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν υπάρχει πρόνοια για όλες τις μορφές επιχειρήσεων, εκτός από τιςΑ.Ε.Σε ότι αφορά στο φαινόμενο που παρατηρήθηκε σήμερα, με τις ατέλειωτες ουρές έξω από τα τράπεζες, είπε ότι έγινε προσπάθεια σε συνεργασία με τις διοικήσεις των τραπεζών για να ελαχιστοποιηθούν οι συναλλαγές στα γκισέ και σύντομα θα δοθούν και νέες οδηγίες.Σε ότι αφορά στους μακροχρόνια άνεργους, είπε ότι επεκτάθηκε η καταβολή του επιδόματος και μέσα στον Μάιο θα ανακοινωθούν προγράμματα κοινωφελούς εργασίας με 100.000 θέσεις περίπου.

Ο κ. Σταϊκούρας, αποκάλυψε ότιστην εξειδίκευση των μέτρων που ανακοινώθηκαν χτεςθα συμπεριλαμβάνονται στους δικαιούχους των 800 ευρώ, οι οικοδόμοι, οι υδραυλικοί κι άλλες κατηγορίες εργαζομένων.Τέλος επεσήμανε ότι σε ότι αφορά στους ιδιοκτήτες ακινήτων που θα πάρουν το 60% του ενοικίου από όσους έκλεισαν οι επιχειρήσεις τους και τους εργαζόμενους σε αυτές, έχουν ανακοινωθεί μέτρα και θα ακολουθήσουν κι άλλα, καθώς θα υπάρξει ειδική πρόνοια.