Σκλαβενίτης: Δεν είναι πρώτη φορά που ηεταιρείααναγνωρίζει την αξία των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτή και όχι μόνο. Το έχει δείξει αυτό έμπρακτα μην ανοίγοντας τα καταστήματά της τις Κυριακές, στην προ-κορονοϊού εποχή, όταν ανακοινώθηκαν τα capital controls πλήρωσε αμέσως με μετρητά τους υπαλλήλους για να μην εγκλωβιστούν στις τράπεζες και στις ατελείωτες ουρές εκείνης της εποχής και τέλοςσώζοντας αρκετούς υπάλληλους της εταιρείαςCarrrefur,όταν έκλεισε τα δικά τηςsuper marketκαι ανέλαβε να σηκώσει τοβάρος της συγχώνευσης με τον Μαρινόπουλο.Αυτή τη φορά καταβάλειbonusως ένδειξη αναγνώρισης και επιβράβευση της μεγάλης προσπάθειας που έχουν καταβάλλει.


Ο αείμνηστος Στέλιος Σκλαβενίτης που πέθανε ξαφνικά μόλις 53 ετών το 2018, ήτανένα από τα τρία αδέλφια της οικογένειας

Σύμφωνα με άρθρο του δημοσιογράφου Γιώργου Μανέττα στην εφημερίδα Έθνος, οι πληροφορίεςτης αγοράςλένε ότι ηΣκλαβενίτης δρομολογεί έκτακτες προσλήψεις άνω των 1.000 εργαζομένων, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση.
Επιπλέον, με επίσημη ανακοίνωση δήλωσε υπέρμαχος των περιοριστικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση για την αποσυμφόρηση των καταστημάτων τωνsuper market,από την αθρόα προσέλευση των καταναλωτών,αμέσως μόλις ξέσπασε και στην Ελλάδα η υγειονομική κρίση του κορονοϊού.

Το πρώτο κατάστημα που ολοκλήρωσε το σχεδιασμό της υλοποίησης της ελεγχόμενης εισόδου καταναλωτών με το σύστημα των καρτών ήταν το μεγάλο της εταιρείαςστην περιοχή Χαλκηδώνα.Για δε το σύνολο των υπαλλήλων της (περίπου 25.000) που εργάζονται στα περίπου 500 καταστήματα του δικτύου της, έχει εξασφαλίσει υγρά αντισηπτικά και γάντια για όλους, ώστε να μπορούν κάθε στιγμή να χρησιμοποιούν τον ενδεδειγμένο τρόπο απολύμανσης.

Την πρόθεσηνα χορηγήσουν έκτακτα bonus στους εργαζομένους τους, σε αναγνώριση της υπερπροσπάθειας που καταβάλλουν κάτω από αντίξοες συνθήκες για να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές λαμβάνουν και άλλες αλυσίδεςsuper market.

Πέρα από τους ανθρώπους που εργάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας, στην πρώτη γραμμή της μάχης,οιεργαζόμενοι/ες στα super market κυριολεκτικά έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους.Οτζίρος των super market αυξάνεται όμως παράλληλα αυξάνεταιη κόπωση όσων εργάζονται σε αυτά, όσοοι επιχειρήσειςδεν ανοίγουν έστω προσωρινές θέσεις εργασίας, αλλά αναγκάζουν τουςίδιουςυπαλλήλουςνα σηκώνουν το βάρος.Αυτές τις μέρες της συλλογικής ευθύνης που κάποιοι βάζουν όλους εμάς πάνω από τους εαυτούς τους, πρέπει να τους ευχαριστούν έμπρακτα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις