Κορονοϊός ομόλογα: Στην Ελλάδα, τα ταμειακά διαθέσιμα υπολογίζονται σε περίπου 31 με 32 δισεκατομμύριαευρώ, εκ των οποίων τα 15,7 δισεκατομμύριααφορούν τα αποθεματικό που έχει σχηματιστεί με δανεικά από τον ΕSM και στα οποία η χώρα δεν έχει πρόσβαση.Ταυτόχρονα, οι επενδυτές επιστρέφουν και σε επιλεκτικές τοποθετήσεις υψηλότερου ρίσκου.

Η προσφορά νέων τίτλων αυτή την εβδομάδα ενέτεινε τις πιέσεις στις τιμές. Όπως φαίνεται, αρκετές χώρες σπεύδουν στην πρωτογενή αγορά για να αντλήσουν κεφάλαια, προκειμένου ναανταπεξέλθουν στην αύξηση των δημοσίων δαπανών που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού. Ήδη, όλες σχεδόν οι χώρες έχουν ανακοινώσει προγράμματα δημοσιονομικής επέκτασης, με στόχο να ανακουφίσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από το υποχρεωτική παύση του μεγαλύτερου μέρους της οικονομικής δραστηριότητας.Στην εγχώρια αγορά, η απόδοση του 10ετούς αυξήθηκε περαιτέρω στο 1,77% από το 1,74% όπου βρισκόταν την Τετάρτη 1η Απριλίου 2020, ενώ η απόδοση του 5ετούς αυξήθηκε ελαφρώς στο 1,36% από 1,33% και του 15ετούς στο 1,82% απο 1,79%.
Στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 4 εκατομμυρίων ευρώμόνον. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,77% από 1,74% έναντι -0,44% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,21% από2,22%.

Στην αγορά συναλλάγματος, πτωτικά κινείται το ευρώ, με αποτέλεσμα να τελεί υπό διαπραγμάτευση έναντι του δολαρίου νωρίς το απόγευμαστο 1,0852 δολάριοαπό το 1,0962 δολάριοόπου βρισκόταν όταν άνοιξε η αγορά. Η αβεβαιότητα για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας ευνοεί το δολάριο, λόγω του ρόλου του ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος. Θετικά ήταν για το δολάριο τα καλύτερα των εκτιμώμενων στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για την αγορά εργασίας και τον τομέα μεταποίησης στις ΗΠΑ. Το ενδιαφέρον στρέφεται στην ανακοίνωση των στοιχείων για το σύνολο της αγοράς εργασίας την Παρασκευή. Από την άλλη πλευρά, η αναμενόμενη ύφεση της οικονομίας της ευρωζώνης επηρεάζει αρνητικά το ευρώ.Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,0906 δολάριο.