ΣΒΕ επιδοτούμενα σεμινάρια: Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) στηρίζει έμπρακτα τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας αλλά και τους αυτοαπασχολούμενους σε όλη την Ελλάδα, με δύο επιδοτούμενα σεμινάρια τηλεκατάρτισης (με επιδότηση 400 ευρώ για το πρώτο και 350 ευρώ για δεύτερο). Τα εν λόγω σεμινάρια δίνουν την ευκαιρία στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα να προσφέρουν κατάρτιση στους εργαζομένους τους, οι οποίοι θα λάβουν το εκπαιδευτικό επίδομα των 400 ευρώ και των 350 ευρώ  (μικτά ποσά).

Συγκεκριμένα, ο ΣΒΕ έχει αναλάβει ως δικαιούχος από το Υπουργείο Ανάπτυξης την υλοποίηση της πράξης «Κατάρτιση και Πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων στον κλάδο της μεταποίησης του αλουμινίου». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους.  Στο πλαίσιο της πράξης θα υλοποιηθούν 2 διαφορετικά προγράμματα τηλεκατάρτισης, και συγκεκριμένα:

  • Σεμινάριο κατάρτισης και πιστοποίησης προσόντων για στελέχη εξαγωγικού εμπορίου για τον κλάδο του αλουμινίου (80 ώρες x 5 ευρώ/ώρα = 400 ευρώ)
  • Σεμινάριο κατάρτισης και πιστοποίησης προσόντων αλουμινοκατασκευαστών (70 ώρες x 5 ευρώ/ώρα = 350 ευρώ).

Το εκπαιδευτικό επίδομα είναι 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης και είναι μικτό ποσό.  Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων γίνονται αποκλειστικά μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://katartisialuminio.gr. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 10 Μαΐου.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΙΝΣΒΕ Δρ. Χρήστος Ε. Γεωργίου, δήλωσε για το πρόγραμμα:  «Εν μέσω της πανδημίας του Covid-19, είναι χρέος όλων μας να στηρίξουμε όσο τον δυνατόν περισσότερο τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας και τους αυτοαπασχολούμενους από όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης που έχει αναλάβει να υλοποιήσει ο ΣΒΕ, αποτελεί ευκαιρία για να αποκτήσουν οι ενδιαφερόμενοι κατάρτιση σχετική με το εξαγωγικό εμπόριο αλλά και τον κλάδο των αλουμινοκατασκευαστών. Παράλληλα θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα ύψους €400 και €350 ανάλογα με το σεμινάριο που θα επιλέξουν. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που δίνει ένα σημαντικό βοήθημα για όλους τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας και τους αυτοαπασχολούμενους, τη στιγμή που ακόμα και οι πιο ισχυρές εταιρείες της ελληνικής βιομηχανίας έχουν πληγεί σοβαρά από το πρόσφατο lockdown της οικονομίας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις