Καζίνο Ελληνικό: Χθες βράδυ 19/5 ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης  μιλώντας στο Action 24 άφησε και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο  για πότε τελικά θα μπουν οι μπουλντόζες ενημερώνοντας για νέο νομικό κωλυμα που έχει προκύψει από τις προσπάθεις της Hard Rock International που προσπαθεί να μη βρεθεί εκτός διαγωνισμού.

Διαβάστε και δείτε τα όσα είπε ο Υπουργός:

«Σύμφωνα με μια νεότερη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου του Δεκεμβρίου του 2019 για να χάσει μια εταιρεία το δικαίωμα πρέπει να κηρυχθεί ολοκληρωτικά έκπτωτη. Γι αυτό και η εταιρεία Hard Rock πήγε και κατέθεσε αγωγή την τελευταία ημέρα της προθεσμίας έτσι ώστε να διατηρήσει στο ακέραιο το δικαίωμά της να κάνει προσφυγές και στις τεχνικές προδιαγραφές και στις οικονομικές προσφορές. Άρα θα έχουμε και συνέχεια στο δικαστικό σήριαλ μεταξύ Hard Rock και Mohegan και στην Ανωτάτη Επιτροπή προσφυγών και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Άρα τα έργα θα συνεχίσουν εφόσον αυτή η δικαστική οφειλή λήξει»

Σε ποιο σημείο βρίσκεται η υπόθεση

Μπορεί κοινοπραξία Mohegan ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (“Inspire Athens”) να φαίνεται πλέον ως η μόνη διεκδικήτρια της άδειας, έπειτα από την απόρριψη της προσφοράς της στο πλαίσιο διενέργειας του διαγωνισμού. Το γεγονός όμως πως έχει υποβάλει στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της απόφασης αποκλεισμού της, προβλέπει πως διατηρεί δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία.  Την Πέμπτη 14/5 όταν και ξεκίνησε  βάσει νόμου η δεύτερη φάση του διαγωνισμού και αποσφραγίστηκε η τεχνική προσφορά των Mohegan ΓΕΚΤΕΡΝΑ και διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή 22/5.

Μέχρι τότε αλλά και με βάση όσα είπε ο Υπουργός χθες μπουλντόζες δεν θα μπουν στο Ελληνικό. Μία ακόμη καθυστέρηση στη διαδικασία ολοκλήρωσης του διαγωνισμού που υπό άλλες περιστάσεις θα μπορούσε  να είχε ήδη ολοκληρωθεί.

Να θυμίσουμε πως τον Οκτώβριο του 2019 κατατέθηκαν οι προσφορές των δύο διαγωνιζόμενων και στη συνέχεια αποφασίστηκε ο αποκλεισμός της Hard Rock International από τη συνέχεια λόγω ελλείψεων στο φάκελο συμμετοχής της τις οποίες και συμπλήρωσε μεταγενέστερα. Μένει αν δούμε αν το καλοκαίρι θα υπάρξει κάποια εκκίνηση των έργων.

Σε ότι έχει να κάνει με την έναρξη ορισμένων πρόδρομων έργων, κατεδαφίσεις κτισμάτων που εγκρίθηκαν από το ΚΑΣ στις 25 Μαρτίου, στην έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, πληροφορίες αναφέρουν πως σύντομα αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ της Ελληνικό ΑΕ ώστε να εγκρίνει τη σύμβαση δωρεάς με τη Lamda. Υπενθυμίζεται ότι με νομοθετική ρύθμιση έχει προβλεφθεί η υλοποίηση πρόδρομων κατασκευαστικών εργασιών στην έκταση προτού ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών για την απόκτηση του 100% της εταιρείας Ελληνικό ΑΕ. Οι εργασίες αυτές αφορούν στην κατεδάφιση περίπου 450 κτισμάτων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις