Μείωση Ενοικίου: Για ποιες επιχειρήσεις ισχύει η μείωση ενοικίου για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα; Ο υπουργός ανακοίνωσε χθες ότι για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο επεκτείνεται η δυνατότητα μείωσης ενοικίου κατά 40%, σε όσες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές και στις επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού, ανεξαρτήτως αν βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας.

Ειδικά για τον μήνα Μάιο, την ίδια δυνατότητα θα έχουν και οι επιχειρήσεις που επαναλειτούργησαν εντός Μαΐου, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του λιανικού εμπορίου. Αναφορικά με τις επιχειρήσεις του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού, η μείωση του ενοικίου επεκτείνεται τόσο τον Ιούλιο, όσο και τον Αύγουστο. Δικαίωμα μείωσης ενοικίου για την πρώτη τους κατοικία και τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών τους, διατηρούν και όλοι οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε καθεστώς προσωρινής αναστολής.

Έτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ βάσει όσων ανακοινώθηκαν, και με κάθε επιφύλαξη λόγω της τηλεγραφικής διατύπωσής τους, το μέτρο μείωσης κατά 40% του ενοικίου δικαιούνται:

  • Για τον Μάιο: Όλες οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι που εδικαιούντο μείωση κατά το μήνα Απρίλιο 2020 (κλειστοί και πληττόμενοι). Ηδη κατατέθηκε σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.
  • Για τον Ιούνιο: Όλες οι επιχειρήσεις που άνοιξαν εντός του Μαΐου, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται το λιανεμπόριο, και οι επιχειρήσεις των κλάδων εστίασης, τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού και αθλητισμού.
  • Για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο: Οι επιχειρήσεις των κλάδων τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού και αθλητισμού.

Για τους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα σε πληττόμενες επιχειρήσεις και εργαζόμενους, ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις