Η μητρική της ταιρεία L Brands ανακοίνωσε ζημιές 99 σεντς ανά μετοχή ή 296,9 εκατ. δολαρίων. Στο αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους, η εταιρεία είχε ανακοινώσει κέρδη ύψους 40 εκατ. δολαρίων ή 14 σεντς ανά μετοχή. Οι πωλήσεις κατέγραψαν βουτιά 37% στα 1,65 δισ. δολάρια, από 2,63 δισ. δολάρια πέρυσι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes, που φιλοξενεί το capital.gr, η εταιρεία μάλιστα την Τετάρτη ανακοίνωσε ότι θα κλείσει μόνιμα 250 καταστήματα των Victoria’s Secret και PINK σε όλες τις ΗΠΑ και τον Καναδά, καθώς τα μεγάλα καταστήματα λιανικού εμπορίου σε όλο τον κόσμο υποφέρουν, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Victoria’s Secret, η οποία διαθέτει 1.091 καταστήματα στις ΗΠΑ και τον Καναδά, θα κλείσει 235 καταστήματα Victoria’s Secret και τρία καταστήματα Pink, με τα υπόλοιπα να κλείνουν στον Καναδά. Εκτός από τα 250 καταστήματα Victoria’s Secret, η L Brands κλείνει 50 τοποθεσίες της Bath & Body Works.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και πριν από την πανδημία, η Victoria’s Secret αντιμετώπιζε δυσκολίες. Ο πρώην CEO της L Brands, δισεκατομμυριούχος, Les Wexner, υπέστη σκληρή κριτική για τους δεσμούς του με τον αποθανόντα, καταδικασθέντα, Jeffrey Epstein. Η βασική εικόνα της εταιρείας άρχισε να αμφισβητείται καθώς τα brands που δίνουν προτεραιότητα στα μεγέθη που δεν αφορούν αποκλειστικά διαστάσεις μοντέλου έχουν γίνει πιο δημοφιλείς. Οι New York Times σε ένα ρεπορτάζ τον Φεβρουάριο σκιαγράφησαν μια διόλου κολακευτική εικόνα των στελεχών, για τους οποίους είπαν ότι προωθούν τον μισογυνισμό μέσα στην εταιρεία. Η μετοχή της L Brands έχει χάσει πάνω από 75% από το peak της το 2015.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του 2020 η L Brands συμφώνησε να προχωρήσει στην πώληση του 55% της Victoria’s Secret στην επενδυτική Sycamore Partners, έναντι τιμήματος 525 εκατ. δολαρίων. Ωστόσο, η Sycamore Partners απείλησε να τερματίσει το deal τον περασμένο Απρίλιο, επικαλούμενη το «λουκέτο» στα καταστήματα λόγω του lockdown.

Το κλίμα πάντως γενικά για το λιανεμπόριο είναι βαρύ αφού οι καταναλωτικές δαπάνες – που αντιστοιχούν περίπου στο 70% της οικονομίας των ΗΠΑ – μειώθηκαν κατά 7,5% τον Μάρτιο, την απότομη πτώση στην ιστορία από τότε που άρχισαν να τηρούνται αρχεία, το 1959, σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις