Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω αρνητικού κλίματος στις ευρωαγορές, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η αγορά υποχωρεί, μετά από πέντε συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε συνολικά κέρδη 9,32%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές η εγχώρια αγορά θα επηρεαστεί από τις ροές λόγω της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI, λόγω της διαγραφής των μετοχών των Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Τιτάν από τον MSCI Greece Standard, αλλαγές οι οποίες θα ισχύσουν από την προσεχή Δευτέρα.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 655,32 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,46%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 6,89 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,91%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,29%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο καταγράφει μόνο η μετοχή της ΕΧΑΕ(+1,87%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank(-6,21%), της Εθνικής (-4,88%), της Alpha Bank(-3,58%) και της Πειραιώς (-2,76%).

Πτωτικά κινούνται όλοι οι υπόλοιποι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-4,04%) και των Τροφίμων (-2,25%).

Ανοδικά κινούνται 15 μετοχές, 36 πτωτικά και 17 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Minerva+27,20% και Ίλυδα+13,85%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Eurobank -6,21% και Εθνική -4,88%.

Το σχέδιο στήριξης για αεροπορικές και Aegean

Το χρηματιστήριο φαίνεται ότι δεν αντέδρασε θετικά και στο πακέτο ύψους 115 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον κλάδο των αερομεταφορών. Ισως αναμενόταν μεγαλύτερη παρέμβαση, δεδομένου ότι οι εταιρίες ζητούσαν μεγαλύτερα κονδύλια. Στόχος πάντως του πακέτου είναι η διασφάλιση της ρευστότητας όλων των επιχειρήσεων του κλάδου και η διατήρηση χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Το ελληνικό μοντέλο κινείται σε μία λογική, με κύριο γνώμονα τη διασφάλιση της ρευστότητας όλων των επιχειρήσεων του κλάδου και τη διατήρηση χιλιάδων θέσεων εργασίας σε αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια και εταιρείες εδάφους. Απώτερος και κύριος στόχος βέβαια είναι η στήριξη ενός βασικού πυλώνα του τουρισμού, καθώς στην Ελλάδα το 80% των τουριστών έρχεται αεροπορικώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις