Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας στο tourismtoday.gr, ανέφερε ότι ενώ υποτίθεται πως την Δευτέρα τα ξενοδοχεία 12μηνης διάρκειας, θα πρέπει να είναι έτοιμα για να υποδεχτούν τουρίστες, οι ξενοδόχοι δεν έχουν πάρει ούτε καν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο ίδιος απαντάει εμμέσως και στον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού, Κωνσταντίνο Λούλη, ο οποίος προέβη σε μία πρωτοφανή δήλωση, λέγοντας πως ο ίδιος θα κάνει διακοπές σε ένα μικρό νησάκι και όχι σε κάποιο ξενοδοχείο, γιατί δεν θα ήθελε να αναγκαστεί να συνωστιστεί στον μπουφέ, κινδυνεύοντας από τον κορονοϊό.

Αναφέρει ο κ. Τάσιος: “Αναμένοντας τα πρωτόκολλα… Δύο ημέρες πριν την εξαγγελθείσα ημερομηνία επαναλειτουργίας των ελληνικών ξενοδοχείων τα υγειονομικά πρωτόκολλα αγνοούνται, στα εργασιακά οι ξενοδόχοι είμαστε χαμένοι στη μετάφραση και ως προς το σοβαρό ζήτημα της ρευστότητας τα μέλη μας ψάχνουν ακόμα να βρουν τα εκατομμύρια που δανείζουν οι τράπεζες. Όπως φαίνεται, την 1η Ιουνίου μόνο τα παράνομα καταλύματα και τα ακίνητα που μισθώνονται βραχυχρόνια θα είναι σε θέση να υποδεχθούν πελάτες. Άλλωστε αυτά, όπως φαίνεται, μάλλον θεωρούνται περισσότερο ασφαλή ακόμα και μέσα στην πανδημία, γι’ αυτό και αφήνονται να λειτουργούν χωρίς υγειονομικούς όρους και το κυριότερο: δεν έχουν μπουφέ“, ανέφερε.

Η δήλωση του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού

Θεοχάρης: Οι διακοπές των τουριστών θα είναι ασφαλείς

Στο μεταξύ, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μίλησε στο CNN, για τα θέματα υγείας, προσπαθώντας να πείσει ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός. “Εχουμε ένα συγκροτημένο σχέδιο για να εξασφαλίσουμε ότι οι διακοπές των τουριστών θα είναι ασφαλείς” υπογράμμισε και πρόσθεσε πως θα επιτρέπονται ταξιδιώτες μόνο από συγκεκριμένες χώρες που οι ειδικοί στην υγεία λένε ότι πρέπει να επιτρέψουμε. Επίσης, θα γίνονται εκτενείς, αλλά δειγματοληπτικοί, έλεγχοι και τέλος, υποστήριξε ότι ενισχύθηκαν με πόρους οι περιοχές όπου θα είναι οι τουρίστες, ώστε το σύστημα υγείας να μπορεί να αντεπεξέλθει σε κάθε ενδεχόμενο” είπε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις