Όπως γράφει η εφημερίδα “Καθημερινή” στη στήλη “Θεωρείο”, η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται ήδη στη διαδικασία πώλησης των μετοχών της εταιρείας Zeus & Dione, ενώ παράλληλα προτίθεται να αποχωρήσει και από την αντιπροεδρία της οργάνωσης Endeavor στην Ελλάδα. Όπως φαίνεται και από την παρακάτω σημερινή ανάρτηση στο ΓΕΜΗ νέα πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος αναλαμβάνει η κα. Δήμητρα Κολοτούρα ενώ η κα. Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη είναι η πρώτη φορά από την σύσταση της Zeus + Dione που δεν κατέχει θέσει στο Δ.Σ..

Η θητεία το νέου διοικητικού συμβουλίου έχει ξεκινήσει ήδη από τις 5 Ιουνίου και η αποχώρηση της Μαρέβα Μητσοτάκη αποτελεί έκπληξη καθώς πέρυσι τον Ιούνιο η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων είχε αποφασίσει την παράταση της θητείας της ως προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου έως τον Ιούνιο του 2024 με δυνατότητα παράτασης έως και το 2025. Το ίδιο διάστημα υπήρξαν τροποποιήσεις και στο καταστατιτκό της Zeus + Dione και σύμφωνα με πληροφορίες πέρα από την διοικητική αποχώρηση θα υπάρξει και μετοχική για την σύζυγο του πρωθυπουργού.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα της Καθημερινής, η μεν εταιρεία ήταν ένα δικό της δημιούργημα στο οποίο έχει αφιερώσει πολλές ώρες και ενέργεια, το δε παράρτημα της Endeavor στη χώρα μας ιδρύθηκε από εκείνη.  Μάλιστα, με απόφαση της κας Μητσοτάκη η εταιρεία της Zeus + Dione θέλοντας να συμβάλλει με τον τρόπο της στην ενίσχυση και την προστασία του νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας μας, απέναντι στην πανδημία, είχε ανακοινώσει τη δωρεά 2.000 πιστοποιημένων μασκών προστασίας των ματιών.

Η επαγγελματική σταδιοδρομία της κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη άρχισε το 1996 από την Deutsche Bank. Το 2007 ίδρυσε την MG Capital Advisors SA και το 2010 την Eternia Capital.  Στον χώρο της μόδας μπήκε το 2012, μαζί με τη φίλη της Δήμητρα Κολοτούρα, ιδρύοντας τον οίκο Ζeus & Δione έπειτα από πρόταση του σεναριογράφου του “Κυνόδοντα”, Ευθύμη Φιλίππου.

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίστηκαν πριν από περίπου 20 χρόνια στο Χάρβαρντ, όπου έκαναν και οι δυο μεταπτυχιακές σπουδές. Εκείνη στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων, ενώ είχε το πρώτο της πτυχίο από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης στις Πολιτικές Επιστήμες και το δεύτερο από το Κολούμπια στην Πολιτική Οικονομία.