Συγκεκριμένα, υψηλόβαθμα συνδικαλιστικά στελέχη των εργατικών ενώσεων, δημοσιοποίησαν ότι χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν καταγγείλει όχι μόνο τη μη εξόφληση του Δώρου Πάσχα – που σημειωτέον έπρεπε να καταβληθεί με καταληκτική ημερομηνία την 30η Ιουνίου-  αλλά και ότι εξαναγκάστηκαν να επιστρέψουν το ποσό που έλαβαν στον εργοδότη.

Αναφέρουν δε, ότι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν το επίδομα σε μετρητά το ποσό αφού τους καταβλήθηκε στην τράπεζα. «Χιλιάδες εργαζόμενοι, συνάδελφοί μας απευθύνθηκαν στην ομάδα πληροφόρησης και υποστήριξης εργαζομένων της ΓΣΕΕ όπως επίσης και στις κατά τόπους πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα Εργατικά Κέντρα προκειμένου να καταγγείλουν ότι δεν είχαν λάβει το Δώρο Πάσχα, αναζητώντας έτσι εναλλακτικό τρόπο υποβολής και προώθησης της καταγγελίες τους αφού πρώτα είχαν απευθυνθεί στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας», δηλώνει ο Γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρξαν και αρκετές καταγγελίες για εργοδότες που κατέβαλαν μεν το Δώρο στον εργαζόμενο, αλλά στη συνέχεια ζήτησαν την επιστροφή του ποσού σε μετρητά. Ο Δ. Καραγεωργόπουλος ανέφερε ακόμη πως υπήρξαν εργοδότες που δεν κατέβαλαν καθόλου το Δώρο Πάσχα και άλλοι που έδωσαν ένα τμήμα του έναντι.

Από την πλευρά του το υπουργείο Εργασίας, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, εξετάζει να δώσει παράταση έως τις 10 Ιουλίου για να καταβάλουν οι πληττόμενες επιχειρήσεις το Δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους.

Ποινικό αδίκημα η μη καταβολή του Δώρου Πάσχα

Όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, σε περίπτωση που οι εργοδότες δεν καταβάλλουν εγκαίρως το Δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους, τότε αυτοί με τη σειρά τους μπορούν να κάνουν αγωγή αλλά και να προσφύγουν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και να κινηθεί η ποινική δίωξη.

Αχτσιόγλου: Χιλιάδες εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει το δώρο Πάσχα με υπαιτιότητα της Κυβέρνησης

Την κυβέρνηση εγκαλεί η Έφη Αχτσιόγλου, τομεάρχις Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, για το γεγονός ότι χιλιάδες εργαζόμενοι δεν έλαβαν το δώρο Πάσχα.

Με δήλωσή της, η πρώην υπουργός αναφέρει:

“Χιλιάδες εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει τελικά το δώρο Πάσχα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να καθυστερήσει την καταβολή του έως τα τέλη Ιουνίου.

Η ΝΔ δεν υιοθέτησε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ το δώρο Πάσχα να καταβληθεί τη στιγμή που έπρεπε από το κράτος εξ ολοκλήρου προς τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία.

Το αποτέλεσμα είναι οι εργαζόμενοι όχι απλώς να μην έχουν λάβει το δώρο Πάσχα τη στιγμή που το είχαν περισσότερο ανάγκη, αλλά τελικά να κινδυνεύουν να το χάσουν οριστικά.

Η επίμονα εσφαλμένη πολιτική της κυβέρνησης στα εργασιακά καταλήγει να είναι άκρως τιμωρητική”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις