Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου ξεκινούν επίσημα οι θερινές εκπτώσεις για το 2020. Οι εκπτώσεις είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 31 Αυγούστου. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως οι έμποροι ζητούν να μετατεθούν οι ημερομηνίες.

Τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020, με προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας 11:00 – 18:00. «Η Αθήνα και οι περιφερειακές αγορές είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους καταναλωτές τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες, προσφέροντας όλων των ειδών τα προϊόντα σε πολύ ελκυστικές τιμές», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής σημεία:

  • Είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση.
  • Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
  • Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
  • Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από ….% έως ….%»).
  • Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
  • Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Σε εξέλιξη η πρωτοβουλία «Athens is Back»

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται η πρωτοβουλία «Athens is Back» που ξεκίνησαν ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών μαζί με τον Δήμο Αθηναίων με στόχο να στηρίξουν τις επιχειρήσεις της πόλης. Συγκεκριμένα, επιχειρήσεις και πολιτιστικοί φορείς που δραστηριοποιούνται και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας μπορούν να προβάλλουν τις τρέχουσες προσφορές και εκπτώσεις τους μέσα από την πλατφόρμα www.athensisback.gr δίνοντας σε κάτοικους και επισκέπτες τη δυνατότητα να επωφεληθούν από αυτές. Η συγκεκριμένη δράση θα ολοκληρωθεί στις 16 Σεπτεμβρίου 2020. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρου Καφούνη, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τις επιχειρήσεις της πρωτεύουσας προκειμένου να συμμετάσχουν με προσφορές, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να είναι διαθέσιμες ακόμη περισσότερες υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις