Οι προσωρινοί πίνακες με τους δικαιούχους, αναρτήθηκαν από το υπουργείο Τουρισμού, το οποίο αναφέρει πως όσοι θέλουν να δουν την αίτησή τους μπορούν να συνδεθούν με τους κωδικούς του Taxis στην σχετική πλατφόρμα. Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να κάνει ένσταση, μπορεί να το κάνει εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών εργάσιμων ημερών από την επομένη ημέρα της δημοσίευσής των αποτελεσμάτων, μέσω της σχετικής σελίδας. Οι ημερομηνίες υποβολής ενστάσεων είναι: Από την Παρασκευή 24.07.2020 και ώρα 00.01 έως και την Τρίτη 28.07.2020 και ώρα 23.59. Το υπουργείο Τουρισμού επισημαίνει ότι οι ενστάσεις που θα υποβληθούν με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, πέραν του ηλεκτρονικού, δεν θα εξεταστούν από την αρμόδια επιτροπή ενστάσεων.

Περισσότερες πληροφορίες στο Tourismforall.gov.gr

Το πρόγραμμα είναι προϋπολογισμού 30 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, δημιουργήθηκε για να ενισχύσει τους δικαιούχους ώστε να απολαύσουν διακοπές στην Ελλάδα από τον Ιούλιο ως και το τέλος του έτους αλλά και για να επιτευχθεί η τόνωση του εσωτερικού τουρισμού. Μέσω του “Τουρισμός Για Όλους” επιδοτείται η διαμονή σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως πάροχοι, προσφέροντας ειδικές τιμές. Η συμμετοχή φέτος είναι εντυπωσιακή, με στοιχεία από μία εβδομάδα πριν να κάνουν λόγο για 300.000 αιτήσεις, γι’ αυτό και η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού έκρινε ως επιβεβλημένη την παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Η διαδικασία

Ο δικαιούχος και τα ωφελούμενα μέλη του e -voucher επιλέγουν κατάλυμα από το Μητρώο Παρόχων και με δική τους ευθύνη κάνουν την κράτηση. Aπό το μητρώο παρόχων ενημερώνονται για την δηλωθείσα, από τον πάροχο, τιμή συνεργασίας. Η τιμή συνεργασίας επιδοτείται από το πρόγραμμα σε ποσοστό 50% (ή 60% ως ορίζεται) και με ανώτατο ποσό τα 30€/το άτομο/ανά διανυκτέρευση και ο δικαιούχος συμμετέχει πληρώνοντας το υπόλοιπο. Η διαμονή των 4 διανυκτερεύσεων είναι προϋπόθεση. Η συμφωνία με το κατάλυμα για το κόστος παραμονής στο κατάλυμα για περισσότερο διάστημα γίνεται μεταξύ παρόχου και το Υπουργείο Τουρισμού δεν εμπλέκεται.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις