Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Τουρισμού πρόσθεσε ότι τρεις εταιρίες είναι έτοιμες να προσεγγίσουν τα ελληνικά νησιά, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες τρεις.

Ο Χάρης Θεοχάρης τόνισε, παράλληλα, ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για επίσκεψη στην Ελλάδα, από τρίτες χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία και το Ισραήλ. «Έχουμε πολλά μηνύματα από ταξιδιωτικούς πράκτορες που μας λένε ότι έχουμε μεγάλη ζήτηση για την χώρα» σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού και πρόσθεσε ότι από τον προσεχή Απρίλιο θα υπάρχουν επτά απευθείας πτήσεις για τις ΗΠΑ.

Αναφορικά με τον αριθμό των επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας, ο κ. Θεοχάρης διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Κληθείς να σχολιάσει καταγγελίες εργαζομένων στον χώρο του τουρισμού, τόνισε ότι οι υπηρεσίες του ΣΕΠΕ εξετάζουν όλες τις καταγγελίες και προχωρούν στους απαραίτητους ελέγχους.

Η υιοθέτηση των ευρωπαϊκών οδηγιών που θα πρέπει να τηρούν επιβάτες και πλήρωμα στα κρουαζιερόπλοια στα ελληνικά λιμάνια, λόγω κορονοϊού, που έχουν ήδη ανακοινωθεί και αναμένεται να πάρουν το “πράσινο φως” μέσα στην εβδομάδα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο θα σημάνει και καθολικό άνοιγμα της κρουαζιέρας στη χώρα μας.

Όπως τονίζει με δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας Θεόδωρος Κόντες, η εφαρμογή των πρωτοκόλλων επιβατών για την κρουαζιέρα που ήδη έχουν ανακοινωθεί και πρόκειται να εγκριθούν δεν σημαίνει ότι αυτό θα σημάνει και επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στη χώρα μας από 1ης Αυγούστου, καθώς χρειάζεται μεγάλος χρόνος προετοιμασίας για τα πληρώματα αλλά και για τις εταιρείες.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν αυτή τη στιγμή προγραμματισμένοι πλόοι κρουαζιεροπλοίων για την Ελλάδα ο κ. Κόντες ανέφερε ότι ορισμένες μικρές εταιρείες έχουν ανακοινώσει ότι μπορεί να ξεκινήσουν μικρές κρουαζιέρες τριήμερες η τετραήμερες, χωρίς ωστόσο να πιάνουν λιμάνια της Ελλάδας, αλλά να πραγματοποιούν μόνο θαλάσσια περιήγηση εν πλω και επιστροφή στο λιμάνι από όπου ξεκίνησαν, λόγω των αυξημένων μέτρων για προστασία των επιβατών.

Αναφορικά με τις μεγάλες εταιρείες κρουαζιερόπλοιων ο κ. Κόντες τόνισε ότι νωρίτερα από το Σεπτέμβριο δεν υπάρχει καμία εταιρεία που να έχει ανακοινώσει την έναρξη δρομολογίων για τη χώρα μας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις