Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του εμπορικού συλλόγου Καλαμάτας για την διεξαγωγή ημέρας προσφορών, της γνωστής ως «λευκής νύχτας», το Σάββατο 29 Αυγούστου. Σε ανακοίνωσή του ο Παμμεσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων θεωρεί απαράδεκτη και επικίνδυνη την εν λόγω απόφαση. Αιτία των αντιδράσεων η έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας.

«Για μια ακόμα φορά η ασφάλεια και τα δικαιώματα των εργαζομένων έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Σε μια δύσκολη περίοδο όπου τα κρούσματα του covid 19 αυξάνονται και τα υγειονομικά μέτρα αυστηροποιούνται ο εμπορικός σύλλογος Καλαμάτας επιδεικνύοντας επικίνδυνη ανευθυνότητα δεν διστάζει να συνεχίσει την «παράδοση» της λευκής νύχτας παραλάσσοντας την, σε «ημέρα προσφορών», με τα καταστήματα να παραμένουν ανοιχτά από τις 9 το πρωί ως τις 11 το βράδυ.

«Λευκή νύχτα» στην Καλαμάτα το 2019

Το διάστημα αυτό όχι μόνο οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να δουλέψουν πέραν του ωραρίου τους χωρίς επιπλέον αποδοχές αλλά και να το κάνουν εκτεθειμένοι όταν είναι αμφίβολο κατά πόσο θα καταστεί δυνατόν να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Επιπλέον πέραν των εργαζομένων που οφείλουμε να προστατεύσουμε θα αυξηθεί ο υγειονομικός κίνδυνος και για τους πολίτες- καταναλωτές.

Η οικονομική ζημιά για τα εμπορικά καταστήματα δεν μπορεί να καλυφθεί εις βάρος των εργαζομένων.

Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση του εμπορικού συλλόγου Καλαμάτας και καλούμε το Εργατικό Κέντρο να πάρει θέση προασπίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Τι αναφέρει το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας

«Μετά από μια επίπονη δεκαετή οικονομική κρίση και τώρα εν μέσω πανδημίας covid-19 ο επιχειρηματικός κόσμος έχει έρθει σε αδιέξοδο.

Καιρός είναι να κάνουμε και εμείς κάτι!

– Στηρίζουμε τα μικρά καταστήματα της γειτονιάς μας – κάτι άλλο έχουν και αυτά να μας προσφέρουν. Ένα μικρό αντικείμενο, ένα ανταλλακτικό ή οτιδήποτε άλλο. Όταν τα χρειαστούμε δεν θα υπάρχουν πλέον. Δε χρειάζεται μετακίνηση στα μεγάλα πολυκαταστήματα.

– Προτιμάμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ προϊόντα, διότι τα χρήματα αυτά θα μείνουν στον τόπο μας.

– Οι εργαζόμενοι στα ντόπια καταστήματα είναι και οι συγγενείς μας ταυτόχρονα.

– Ενημερώνουμε τους γνωστούς και τους φίλους μας για ευκαιρίες, ποιότητα και καλές τιμές σε ελληνικά προϊόντα .

– Κάντε μια βόλτα στα καταστήματα της Καλαμάτας. Έχουν να σας προσφέρουν πολύ καλές ΤΙΜΕΣ.

– Με αυτό τον τρόπο βοηθάμε στην καταπολέμηση της ΑΝΕΡΓΙΑΣ, που τυγχάνει να βρίσκονται οι δικοί μας άνθρωποι.

Το τελευταίο Σάββατο του Αυγούστου 29/8/2020, που παραδοσιακά γινόταν η Λευκή Νύχτα, πραγματοποιούμε την ‘’ Ημέρα Προσφορών’’. Τα καταστήματα της πόλης μας την ημέρα εκείνη θα παραμείνουν ανοιχτά για το καταναλωτικό κοινό από τις 9.00 το πρωί έως τις 11.00 το βράδυ για να μην υπάρχει συνωστισμός.

Και δεν ξεχνάμε ποτέ να τηρούμε όλους τους κανόνες υγιεινής, μένουμε ασφαλείς στον τόπο μας».