Σημαντική αλλαγή αναμένεται από τον προσεχή Νοέμβριο στα διόδια της χώρας, καθώς πλέον οι οδηγοί θα μπορούν να διέρχονται από τα διόδια χωρίς να σταματούν στα γκισέ για την πληρωμή του αντιτίμου με μετρητά ή με κάρτα. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι οδηγοί θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν έναν ηλεκτρονικό πομποδέκτη, ύστερα από συμφωνία των εμπλεκόμενων εταιριών για το κόμιστρο το οποίο διαμορφώθηκε κάτω από 2%.

Έτσι, βρισκόμαστε πλέον πιο κοντά στο στόχο που είναι «ο πολίτης να μπορεί να κινείται σε όλο το δίκτυο των εθνικών οδών χρησιμοποιώντας το ίδιο «e-pass» κατά τις διελεύσεις του από τα διόδια. Την ίδια ώρα, διασφαλίζονται και όλες οι απαραίτητες συμφωνίες μεταξύ των παραχωρησιούχων για αναλογικότητα και δίκαιες χρεώσεις απέναντι στον πολίτη.

Egnatia Pass

Αξίζει να σημειωθεί πως τις τελευταίες εβδομάδες τέθηκε σε εφαρμογή ο ηλεκτρονικός πομποδέκτης Egnatia Pass που μπορεί να χρησιμοποιείται στα διόδια της Εγνατίας Οδού. «Η εταιρεία το ετοιμάζει για να λειτουργήσει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Θα είναι διαλειτουργικό με όλους τους επόμενους αυτοκινητόδρομους. Οι κάτοχοι του Egnatia Pass θα μπορούν να διέλθουν και από τους υπόλοιπους 7 αυτοκινητόδρομους», είχε αναφέρει στο Thestival.gr, ο διευθύνων σύμβουλος της Εγνατία Οδός ΑΕ, Κωνσταντίνος Κουτσούκος.

  • Η νέα υπηρεσία EgnatiaPass δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να διέρχονται άνετα και με ασφάλεια από τους σταθμούς διοδίων της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», να αποφεύγουν τις συναλλαγές με μετρητά στους σταθμούς διοδίων και εάν είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ή το όχημα ανήκει σε εταιρία, να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα και να διαχειρίζονται με ευκολία τις μηνιαίες χρεώσεις τους, με τη δωρεάν αποστολή μηνιαίου λογαριασμού.
  • Η υπηρεσία EgnatiaPass δεν είναι διαθέσιμη για τους κατόχους δίκυκλων και τρίκυκλων οχημάτων. Οι κάτοχοι των οχημάτων αυτών μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία EgnatiaCard για διελεύσεις από τις λωρίδες με εισπράκτορα.
  • Η υπηρεσία EgnatiaPass από τον Νοέμβριο 2020, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ολόκληρο το δίκτυο αυτοκινητόδρομων με διόδια της χώρας μας.
  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία EgnatiaPass, οι οδηγοί μπορούν να απευθύνονται στην Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στο τηλέφωνο 2310470100.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις