Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, για τον μήνα Αύγουστο, οι επιβάτες, τόσο των πτήσεων εσωτερικού όσο και των διεθνών πτήσεων, κατέγραψαν μείωση της τάξης του 47% και 66,2% αντίστοιχα.

Έχουμε δηλαδή περίπου 2 εκατ. επιβάτες λιγότερους από τα αντίστοιχα επίπεδα του 2019. Το γεγονός ήταν σχεδόν αναμενόμενο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και τις σοβαρές επιπτώσεις της στα αεροπορικά ταξίδια.

EUROKINISSI

  • Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου, η κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε στο επίπεδο των 6 εκατ. επιβατών, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 65,3% σε σχέση με το 2019 λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας κατά την περίοδο Μαρτίου-Αυγούστου.
  • Η  διεθνής κίνηση μειώθηκε κατά 68,4%, ενώ οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν πτώση της τάξης του 58,3%.
  • Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των πτήσεων κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2020 ανήλθε σε 77.584 καταγράφοντας πτώση της τάξης του 49,7 % σε σχέση με το 2019 λόγω των ακυρώσεων πτήσεων κατά τη διάρκεια της περιόδου Μαρτίου – Αυγούστου, εξαιτίας της πανδημίας του Covid 19.
  • Οι πτήσεις εσωτερικού μειώθηκαν κατά 44,2% και οι διεθνείς πτήσεις κατά 53,8%.


Οι παγκόσμιες αεροπορικές κρατήσεις προς Ευρώπη το 2020

Οι αναζητήσεις από υπερπόντιους καταναλωτές για διεθνή ταξίδια στην Ευρώπη μειώθηκαν κατά 4% μεταξύ της πρώτης και της τελευταίας εβδομάδας του Ιουλίου. Κάτι που μπορεί να θεωρηθεί εν μέρει, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών (ETC), ως ένδειξη εξασθένισης του ενδιαφέροντος.

Αυτή η τάση είναι μια περαιτέρω απεικόνιση ότι η ανάκαμψη των ταξιδιών μεγάλων αποστάσεων θα διαρκέσει πολύ χρόνο, καθώς και συντονισμένη προσπάθεια τόσο από τη βιομηχανία όσο και από τις ρυθμιστικές αρχές.

Αεροπορικά ταξίδια εντός Ευρώπης

Το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για εσωτερικά ταξίδια, όπως εκφράζεται στις αναζητήσεις πτήσεων και κρατήσεις, παρέμεινε πολύ χαμηλό τον Ιούλιο του 2020 με ετήσιες μειώσεις 37% και 67% αντίστοιχα. Ενώ η τρέχουσα κατάσταση δεν φαίνεται ενθαρρυντική με τις πραγματικές κρατήσεις πτήσεων να είναι πολύ χαμηλές, μια ανοδική τάση στις αναζητήσεις για πτήσεις εσωτερικού καταγράφηκε το δεύτερο εξάμηνο του Ιουλίου. Γεγονός που υποδηλώνει την επιθυμία των ανθρώπων να ταξιδέψουν στις χώρες τους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις