Από σήμερα, Δευτέρα 12/10, ενεργοποιείται το ειδικό πρόγραμμα της περιφέρειας Αττικής, που αποβλέπει στην στήριξη μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του λεκανοπέδιου της Αττικής, οι οποίες επλήγησαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το πρόγραμμα προβλέπει τη χορήγηση κεφαλαίου κίνησης, σε όσες επιχειρήσεις επλήγησαν, μέσω ενός ειδικού προγράμματος ύψους 200 εκ. ευρώ του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020. Το ύψος της ενίσχυσης θα ξεκινά από 5.000 και θα ανέρχεται στα 50.000. Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων ξεκινά σήμερα, Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, και συγκεκριμένα από τις 13:00, και λήγει στις 6 Νοεμβρίου και, συγκεκριμένα, στις 15:00. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο www.ependyseis.gr/mis.

Την σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση υπέγραψε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιου για το ΕΣΠΑ και τις Δημόσιες Επενδύσεις, Γ. Τσακίρη.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Βασίλης Κορκίδης, προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση, με αφορμή την ενεργοποίηση του προγράμματος, στην οποία και ανέφερε: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η Περιφέρεια Αττικής, στην παρούσα χρονική συγκυρία, όπου γενικά οι επιχειρήσεις και ειδικότερα οι μικρομεσαίες δοκιμάζονται σκληρά από το οικονομικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί ελέω της πανδημίας, παρέχει ρευστότητα μέσα από την αξιοποίηση προγραμμάτων με στόχο να μετριαστούν οι απώλειες των εισοδημάτων. Η συγκεκριμένη δράση, όπως και το πρόγραμμα 9,2 εκ. ευρώ ενίσχυσης των επιχειρήσεων με έδρα τον Δήμο Πειραιά για όλες τις δαπάνες αντιμετώπισης της πανδημίας, που εκπονείται μέσω της ΟΧΕ, δίνουν μια σημαντική ελπίδα στήριξης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να αντιμετωπίσουν την υγειονομική κρίση».

Σε ανακοίνωση του ΕΒΕΠ, υπενθυμίζεται πως οι πόροι του εν λόγω προγράμματος θα αφορούν, συγκεκριμένα, τις πληττόμενες από τη ραγδαία μείωση των εσόδων, επιχειρήσεις της Αττικής, αλλά και το σύνολο των δράσεων, όπως εκείνο της «μη επιστρεπτέας επιχορήγησης» που υλοποιείται, δίνει ”ανάσα” και ελπίδα για το αύριο του τομέα της επιχειρηματικότητας.