Η Alpha Bank κατέθεσε στο Υπουργείο Οικονομικών την αίτησή της για την ένταξη της τιτλοποίησης Galaxy στον “Ηρακλή”. Ουσιαστικά, πρόκειται για την τρίτη αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα παροχής κρατικών εγγυήσεων σε τιτλοποιήσεις τραπεζών που θα μεταβιβαστούν στο ελληνικό Asset Protection Scheme “Ηρακλής”. Η αίτηση της Alpha Bank αφορά στην τιτλοποίηση με κωδική ονομασία Galaxy IV, συνολικού ύψους 3,2 δις. ευρώ, προκειμένου να λάβει την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με τον νόμο 4649/2019, στις ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας, συνολικής αξίας έως 650 εκατ. ευρώ.

Με την τρίτη αυτή αίτηση, η Alpha Bank θα συμμετέχει στο πρόγραμμα “Ηρακλής” με τιτλοποιήσεις συνολικού ύψους 10,8 δις. ευρώ για παροχή κρατικής εγγύησης στις ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας, συνολικής αξίας έως 3,7 δις. ευρώ.

Η ανακοίνωση της Alpha Bank

Η Alpha Bank παραμένει απολύτως συνεπής στην υλοποίηση της συναλλαγής τιτλοποίησης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων Galaxy (“Galaxy”), η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα του Στρατηγικού της Σχεδίου που ανακοίνωσε τον Νοέμβριο του 2019. Η συναλλαγή Galaxy απαρτίζεται από τρεις (3) τιτλοποιήσεις Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, με κωδικές ονομασίες Orion, Galaxy II και Galaxy IV, συνολικής λογιστικής αξίας Ευρώ 10,8 δισ.

Με την από 6.8.2020 ανακοίνωσή της η Alpha Bank ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι υπέβαλε αίτηση υπαγωγής βάσει του ν. 4649/2019 των τιτλοποιήσεων Orion και Galaxy ΙΙ, λογιστικής αξίας Ευρώ 1,9 δισ. και Ευρώ 5,7 δισ. αντίστοιχα, στο Πρόγραμμα Παροχής Εγγυήσεων “Ηρακλής”.

Σε συνέχεια της από 6.8.2020 ανακοίνωσής της, η Τράπεζα υπέβαλε σήμερα αίτηση υπαγωγής της τρίτης τιτλοποίησης Galaxy IV, λογιστικής αξίας Ευρώ 3,2 δισ., στο Πρόγραμμα Παροχής Εγγυήσεων “Ηρακλής”. Η αίτηση αφορά την παροχή εγγύησης από το Ελληνικό Δημόσιο για τις ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας της τιτλοποίησης Galaxy IV συνολικής αξίας έως Ευρώ 650 εκατ.

Λίγα λόγια για την Alpha Bank

Η Alpha Bank (Άλφα Τράπεζα Ανώνυμος Εταιρία) είναι εμπορική τράπεζα στην Ελλάδα. Διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων λιανικής. Έχει δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας 17.4 (CET1 Δεκέμβριος 2018). Η Alpha Bank είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις