Η εταιρεία Κωτσόβολος ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό πως πρέπει να αγνοηθούν SMS που δωρίζουν βραβεία και ζητούν προσωπικά στοιχεία, καθώς και καταχώρηση αριθμού κάρτας, με σκοπό την παραλαβή του βραβείου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, τα SMS αυτά είναι παραγωγή κακόβουλου λογισμικού και παρακαλείται το καταναλωτικό κοινό να τα αγνοήσει και να μην ανοίξει οποιοδήποτε link περιέχουν. «Πρόκειται για προσπάθεια εξαπάτησης από τρίτα μέρη, με τα οποία η Κωτσόβολος δεν έχει οποιαδήποτε σχέση ούτε μπορεί να ελέγξει. Τα SMS αυτά έχουν σταλεί σε τυχαίους αριθμούς τηλεφώνων και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το πελατολόγιο της Κωτσόβολος» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά της εταιρείας, γίνεται ενημέρωση των διωκτικών αρχών, για να βρεθούν οι υπαίτιοι και να προστατευτούν όλοι- έννομα -από την ηλεκτρονική αυτή απάτη που εμπλέκει το όνομα και τη φήμη της Κωτσόβολος. «Γι’ αυτό, παρακαλείσθε, αν αντιληφθείτε ότι έχετε πέσει θύμα εξαπάτησης, να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, (μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής καταγγελιών: http://portal.astynomia.gr, e-mail: [email protected], τηλέφωνο: 11188)» σημειώνει η εταιρεία.

Η ιστορία του Κωτσόβολου

Η Κωτσόβολος είναι η μεγαλύτερη εταιρία προϊόντων τεχνολογίας, ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών στην Ελλάδα. Ξεκίνησε από ένα συνοικιακό μαγαζί το 1950 στην Αθήνα και σήμερα διαθέτει πανελλαδικό δίκτυο καταστημάτων με 95 φυσικά καταστήματα, εταιρικά και franchise, ενώ έχει το δικό της ηλεκτρονικό κατάστημα, kotsovolos.g. Από το 2005 είναι μέλος της Βρετανικής εταιρίας ηλεκτρικών ειδών, κινητών συσκευών και υπηρεσιών, Dixons Carphone plc.

Τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας βρίσκονται στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. H εταιρία Κωτσόβολος ξεκίνησε το 1950 από ένα μικρό μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας. Ο Παναγιώτης Κωτσόβολος άνοιξε στην οδό Αριστείδου, ένα κατάστημα με ηλεκτρικές συσκευές. Με κεντρικό μήνυμα το «όλα χωρίς λεφτά», ξεκίνησε να πουλάει με δόσεις προϊόντα όπως ραδιόφωνα και κουζίνες κλπ. σε μια περίοδο όπου οι ηλεκτρικές συσκευές θεωρούνταν απαραίτητες για τον εξοπλισμό κάθε μοντέρνου νοικοκυριού.

Το 1979 ο Μαρίνος Παράβαλος ανέλαβε τη διοίκηση της επιχείρησης με κεντρικό μήνυμα το «ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ – Νέα Γενιά – Αριστείδου 9». Στο κλείσιμο της δεκαετίας του 1980, η εταιρία είχε ήδη 5 δικά της καταστήματα. Το 1993 εξαγοράστηκε από τη Φουρλής Trade ΑΕΒΕ φτάνοντας στα 25 καταστήματα. Το 1998 εξαγόρασε την αλυσίδα Ράδιο Αθήναι, ενισχύοντας το δίκτυό της. To 1999 η ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Α.Ε. μπήκε στην παράλληλη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Επεκτείνεται σε αγορές εκτός των ελληνικών συνόρων και το Μάιο του 2000 ξεκίνησε τη συνεργασία με τον Βρετανικό Όμιλο Dixons.[10] Το 2007 εγκαινίασε το ηλεκτρονικό της κατάστημα. Το 2005 εξαγοράστηκε πλήρως από τον Όμιλο Dixons.

Το 2015 γιορτάζει τα 65 χρόνια της [13], με τη δημιουργία μίας έκθεσης τεχνολογίας στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Στην έκθεση παρουσιάζονται συσκευές από το παρελθόν και το μέλλον. Έτσι, καθιερώνεται η έκθεση τεχνολογίας Thanks to Tech, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο με δωρεάν είσοδο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις