Στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη βρέθηκε καλεσμένος ο Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ. Ο ίδιος έδωσε εξηγήσεις για το έκτακτο βοήθημα που αναμένεται να δοθεί τα Χριστούγεννα στους ασθενέστερους. Όπως είπε το βοήθημα θα δοθεί στα ευάλωτα νοικοκυριά, ωστόσο δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τα κριτήρια και το ύψος του ποσού. Αρκέστηκε να πει ότι πρόκειται για «ένα βοήθημα ικανό να κάνει τη διαφορά την κρίσιμη αυτή περίοδο».

Σχετικά με το Δώρο Χριστουγέννων σημείωσε πως ο υπολογισμός του θα γίνει επί του πραγματικού μισθού για την περίοδο που επιδοτείται από το κράτος. Για το υπόλοιπο διάστημα θα υπολογιστεί επί του ονομαστικού μισθού του από την επιχείρηση που απασχολείται ο εργαζόμενος. Διευκρίνισε πως το δώρο θα δοθεί στις 21 Δεκεμβρίου, ενώ και οι εργοδότες πληττόμενων επιχειρήσεων αναμένεται να λάβουν σχετική ενίσχυση από το κράτος ώστε να μπορέσουν να καταβάλουν το δώρο Χριστουγέννων.

Σημείωσε πως πέρα από 8,5 εκατ. ευρώ που έχουν δοθεί ήδη στις επιχειρήσεις, αναμένεται να δοθούν άλλα 2,5 για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις. Ο κ. Σκέρτσος σημείωσε πως αυτός ήταν και ο λόγος που δεν υπήρχε εκτόξευση της ανεργίας. Ο ίδιος σε ερώτηση με απαράδεκτες πρακτικές εργοδοτών που ζητούν πίσω το δώρο από τους εργαζόμενους ανέφερε πως «κάθε εργαζόμενος τυγχάνει της προστασίας του κράτους δικαίου. Τέτοιες πρακτικές είναι απολύτως καταδικαστέες.».

Για την πλατφόρμα επιδότησης της θέρμανσης ανέφερε πως φέτος είναι πιο δίκαιη, ενώ αναμένεται να ανοίξει το συντομότερο δυνατό.

Σε ερώτηση για έκτακτο βοήθημα στους υγειονομικούς, σημείωσε πως καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια ώστε να δοθεί ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα και έχουν γίνει οι σχετικές εισηγήσεις.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος σχετικά με την πανδημία καθώς, όπως είπε, τα μέτρα θα αποδώσουν, «έχει να κάνει καθαρά με τη συμμόρφωση των πολιτών». Πρέπει, όπως ανέφερε, να περιοριστούμε στις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις, ενώ τόνισε πως η καμπύλη δείχνει ήδη τα πρώτα θετικά βήματα.

Σημείωσε πως η κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη «δεν κατάφερε να υπολογίσουν το υπόγειο κύμα που έγινε τσουνάμι».

Τέλος για την επέτειο του Πολυτεχνείου ανέφερε πως θα έπρεπε να είναι ευκαιρία για «ενότητα απέναντι σε έναν κοινό εχθρό, την πανδημία. Αυτό που ζητείται και συμφωνούν επί της αρχής όλα τα κόμματα είναι ότι πρέπει να απαγορευτούν οι συναθροίσεις. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι μια συμφωνία και όλοι να βγουν και να πουν ότι δεν θα γίνουν αύριο συναθροίσεις».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις