Στη σύλληψη του γνωστού επιχειρηματία, Μπάμπη Βωβού, προχώρησαν το μεσημέρι της Κυριακής 22 Νοεμβρίου 2020, αστυνομικοί του Α.Τ. Κηφισιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψη του 87χρονου κατασκευαστή, επήλθε, επειδή σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο δικαστικές αποφάσεις για υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Ο επιχειρηματίας κρατείται στη ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Τετάρτης 25 Νοεμβρίου 2020, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών. Υπενθυμίζεται ότι ο Μπάμπης Βωβός, είναι ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής εταιρείας «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική». Υπενθυμίζεται ότι είχε συλληφθεί στις 22 Φεβρουαρίου 2013, για χρέη προς το δημόσιο.  Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει η πιθανότητα ο 87χρονος κατασκευαστής και επιχειρηματίας να οδηγηθεί στις φυλακές του Ναυπλίου.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Βωβού ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’50, την «χρυσή εποχή» της οικοδομής για την Ελλάδα. Το ένατο παιδί μιας φτωχής οικογένειας από τα Φιλιατρά σπούδασε στο Πολυτεχνείο. Δημιούργησε μια εταιρεία με τους Μυκονιάτες εργολάβους μπετόν Γιάννη Ζουγανέλη και Παναγιώτη Φαμέλη.

Στις αρχές της Μεταπολίτευσης έστησε τη δική του εταιρεία, την Μπάμπης Βωβός- Διεθνής Τεχνική. Σε μια περίοδο όπου κεντρικός πυρήνας όλων των διοικητικών υπηρεσιών ήταν το Σύνταγμα αρχίζει να κτίζει στη λεωφόρο Κηφισιάς.  Το άστρο του έγινε πιο λαμπερό στη δεκαετία του ’80 και του ‘90, με τα γυάλινα κτίρια που κατασκεύαζε. Ανάμεσά τους το εμβληματικό «Atrina Center» (1980), τον πρώτο «ουρανοξύστη» των βορείων προαστίων, τα εμπορικά συγκροτήματα του «Agora» (1987) και του «Polis» (1995) και το «Monumental Plaza» (1999).

Τα πρώτα σύννεφα άρχισαν να πυκνώνουν μαζί με την κρίση και την κατάρρευση της ελληνικής αγοράς ακινήτων. Πολλές επιχειρήσεις τότε αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τα γραφεία που τους νοίκιαζε, με αποτέλεσμα να κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα προβλήματα ρευστότητας. Τα οικονομικά προβλήματα άρχισαν να πνίγουν την επιχείρηση και δεν υπήρχε επιστροφή. Όσο και αν το πάλεψε μαζί με τον γιο του Άρη που είχε ενεργό συμμετοχή στα δρώμενα της επιχείρησης, δεν κατάφερε να αλλάξει την πορεία και να αποφύγει την υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα. Μάλιστα, στα τέλη του 2013, ο Μπάμπης Βωβός συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο, με την είδηση να σκάει τότε σαν «βόμβα» στην αγορά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις