Ενα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά deal των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, έκλεισε το βράδυ της Δευτέρας και ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα Τρίτη με ανακοίνωση της MIG. Πρόκειται για τη συμφωνία εξαγοράς από την CVC Capital Partners, της μεγαλύτερης εταιρείας τροφίμων, της Vivartia. Το τίμημα υπολογίζεται σε 175 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία πέρασε ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο της MIG κι εκτός από τα μετρητά 175 εκατ. ευρώ που θα δοθούν, περιλαμβάνει και τα δάνεια ύψους 425 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς,  δίνει παράταση για τρία χρόνια για την αποπληρωμή των υπολοίπων δανείων της MIG.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της MIG:

«Η “MARFIN INVESTMENT GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ” (“η MIG”) ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του αξιολόγησε την δεσμευτική προσφορά των επενδυτικών κεφαλαίων της “CVC Capital Partners” (“η CVC”), για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στη “VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.” (“η VIVARTIA”). Αφού έλαβε υπόψιν την θετική εισήγηση του χρηματοοικονομικού συμβούλου “N.M. Rothschild & Sons Limited” και επιπροσθέτως την έκθεση της “Ernst & Young Business Advisory Solutions S.A.” για το δίκαιο και εύλογο του προσφερθέντος τιμήματος, και συζήτησε αναλυτικά τους όρους της συμφωνίας και τα λοιπά δεδομένα, αποφάσισε ομόφωνα να κάνει αποδεκτή την προσφορά της CVC και να προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή της δεσμευτικής σύμβασης αγοραπωλησίας των μετοχών της VIVARTIA.

Υπενθυμίζεται ότι το προσφερθέν τίμημα για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της VIVARTIA ανέρχεται στο ποσό των €175.000.000, από το οποίο το τίμημα που αναλογεί στο ποσοστό 92,08% του μετοχικού κεφαλαίου της VIVARTIA κυριότητος της MIG ανέρχεται στο ποσό των €161.135.640,74 και θα καταβληθεί ολοσχερώς κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής. Η αγοράστρια αναλαμβάνει το σύνολο του δανεισμού της VIVARTIA, ο οποίος ανέρχεται σήμερα σε €425 εκατ. περίπου ανεβάζοντας τη συνολική αποτίμηση της εταιρίας άνω των €600 εκατ. Η συναλλαγή τελεί υπό την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της MIG και την έγκριση των αρμόδιων αρχών ανταγωνισμού.

Η MIG ανακοινώνει, περαιτέρω, την επίτευξη κατ’ αρχήν συμφωνίας με την δανείστρια της ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, υπό την αίρεση τελικών εγκρίσεων των αρμόδιων επιτροπών της Τράπεζας, για την παράταση του χρόνου αποπληρωμής του υπολειπόμενου δανεισμού της κατά 3 έτη, με δικαίωμα επέκτασης για 1 επιπλέον έτος, με μειωμένο επιτόκιο ανερχόμενο σε 3% (από το οποίο 1% θα καταβάλλεται μετρητοίς και το υπόλοιπο θα κεφαλαιοποιείται)».

Η Vivartia συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων της χώρας και αποτελείται από τις ΔΕΛΤΑ, Goody’s, Everest, Μπάρμπα Στάθης κ.α. Πραγματοποίησε το 2019 πωλήσεις της τάξεως των 629 εκατ. και εμφάνισε λειτουργικά κέρδη 63 εκατ.

Η CVC Capital Partners που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα private equity & credit fund διεθνώς, τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει σημαντικές συμμετοχές στην Ελλάδα (Υγεία, Ιασώ, Skroutz, μαρίνες), ενώ συζητά την εξαγορά και της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Εθνική Τράπεζα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις