Με αφορμή την έναρξη της συζήτησης για τον πρϋπολογισμό την Παρασκευή, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, απευθύνει ερωτήματα προς την κυβέρνηση και τη ΝΔ σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα εισοδήματα λόγω κορωνοϊού.

Αναλυτικά, ο Ε. Τσκαλώτος σημείωσε: «Αύριο ξεκινάει η συζήτηση του προϋπολογισμού. Ζητάω λοιπόν από τώρα από τον εισηγητή της ΝΔ και τους αρμόδιους υπουργούς να μας εξηγήσουν γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat:


Διάγραμμα 1

1) Η χώρα μας έχει την δεύτερη μεγαλύτερη μείωση εισοδήματος στην Ευρώπη (Διάγραμμα 1).


Διάγραμμα 2

2) Τα άτομα με τα χαμηλότερα εισοδήματα στην χώρα μας είχαν την δεύτερη μεγαλύτερη μείωση στην Ευρώπη, ενώ τα μεσαία εισοδήματα, που τόσο νοιάζεται η ΝΔ, είχαν την τέταρτη μεγαλύτερη μείωση εισοδήματος στην Ευρώπη (Διάγραμμα 2).


Διάγραμμα 3

3) Μετά και τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, τα οποία επιμένει ότι δεν είναι ανεπαρκή, οι εργαζόμενοι στην χώρα μας είχαν την τρίτη μεγαλύτερη μείωση εισοδήματος στην ΕυρώπηΜ(Διάγραμμα 3).

Διάγραμμα 4

4) Οι γυναίκες στην χώρα μας είχαν την δεύτερη μεγαλύτερη μείωση εισοδήματος στην Ευρώπη (Διάγραμμα 4).

Και κλείνει τα ερωτήματά του με δύο υστερόγραφα:

  • ΥΓ1 Τα στοιχεία αυτά αφορούν όσα έχουν συμβεί μέχρι το πρώτο κύμα. Αυτό που τα είχαμε πάει καλά….
  • ΥΓ2 Ακόμα περιμένω να μας εξηγήσουν γιατί είμαστε δεύτεροι από το τέλος σε δαπάνες υγείας για την αντιμετώπιση του COVID19.

Προϋπολογισμός και εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ
Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση η κυβέρνηση της ΝΔ μετέθεσε συνειδητά την κρίση που προκάλεσε η πανδημία στο οικονομικό πεδίο.
Ο προς έγκριση Προϋπολογισμός δεν μεριμνά επίσης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις των περισσότερων κλάδων που δοκιμάστηκαν κατά την υγειονομική κρίση. Τέλος, δεν μεριμνά για τους μακροχρόνια ανέργους τους οποίους αφήνει ακάλυπτους.

Η ειδοποιός ποιοτική και ποσοτική διαφορά από ανάλογες πολιτικές αναδιάρθρωσης που ακολούθησαν οι μνημονιακές συγκυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ από το 2008 έως το 2014, βρίσκεται στο τρίπτυχο «Έκθεση Πισσαρίδη – Πτωχευτικός νόμος και εργασιακά», συν έναν μηχανισμό διαχείρισης αυξημένης ανεργίας και υψηλής ύφεσης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις