Για την πληρωμή του επιδόματος των αναστολών Δεκεμβρίου μίλησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, αναφερόμενος παράλληλα και στον εμβολιασμό, τα επιδόματα ανεργίας, αλλά και την αναδιοργάνωση της οικονομίας. Ο κος Βρούτσης βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 29/12 στο MEGA, υποστηρίζοντας πως οι πληρωμές των αναστολών συμβάσεων των επιχειρήσεων που είτε πλήττονται είτε παραμένουν κλειστές, θα πραγματοποιηθούν από την 1η μέχρι και την 12η Ιανουαρίου και όχι νωρίτερα.

Σύμφωνα με τα όσα επισήμανε ο υπουργός, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η υποβολή των σχετικών λιστών από τις εν λόγω επιχειρήσεις την 31η Δεκεμβρίου, και ύστερα θα διενεργηθεί ο απαραίτητος έλεγχος και οι διορθώσεις ενδεχόμενων λαθών. «Εάν δεν υπήρχε η ΕΡΓΑΝΗ, οι πληρωμές θα γίνονταν με 2 ή 3 μήνες καθυστέρηση» υποστήριξε ο κ. Βρούτσης, προσθέτοντας ακόμη πως «κανείς δεν μπορεί να δίνει το δημόσιο χρήμα στα τυφλά».

Αναφορικά με τα επιδόματα ανεργίας ο κος Βρούτσης επισήμανε πως ο ΟΑΕΔ αντέδρασε με καλά αντανακλαστικά την περίοδο της πανδημία, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση έπραξε ορθά, μειώνοντας το ελάχιστο όριο για την λήψη επιδόματος από τα 100 στα 50 ένσημα.

Σχετικά με τον εμβολιασμό σχολίασε πως «το 2021 το υποδεχόμαστε με την είσοδο των εμβολίων που θα αλλάξουν τη ζωή μας προς το καλύτερο, θα λειτουργήσει ο τουρισμός και θα κινηθούμε όλοι ελεύθεροι επιτέλους. Θα αφήσουμε πίσω αυτό τον εφιάλτη».

«Κάναμε ότι μπορούσαμε μέσα στο 2020 για να στηρίξουμε την αγορά εργασίας, να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας, να στηρίξουμε τους συνταξιούχους και να είμαστε εντάξει σε αυτά που υποσχεθήκαμε. Και νομίζω ότι παρά τις ατέλειες, μπορούμε να πούμε ότι αντιμετωπίσαμε τον κορονοϊό, την πανδημία, την ευάλωτη οικονομία μας και την ύφεση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας, και ύστερα πρόσθεσε σχετικά με τον εμβολιασμό πως «Τα εμβόλια θα απελευθερώσουν την οικονομία μας. Το 2021 η ελπίδα είναι μπροστά».

Τέλος, ο υπουργός κατέληξε αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση στο εργασιακό περιβάλλον της χώρας, για το οποίο αναμένεται να διενεργηθεί διαβούλευση στον Ιανουάριο, πως πρόκειται να βελτιώσει την αγορά εργασίας, ενώ πρόσθεσε πως θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το θεσμικό πλαίσιο για την τηλεργασία -κάτι που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις