Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης για το άνοιγμα των καταστημάτων παρέπεμψε τις όποιες αποφάσεις, μετά τη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων αύριο, Πέμπτη.

Παράλληλα ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου διαβεβαίωνε ότι την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα άνοιγαμ τα καταστήματα με την εφαρμογή της παράδοσης εκτός ή αλλιώς «click away».

EUROKINISSI

Αυτό όμως που τελικά διαφαίνεται είναι ότι δεν αναμένεται να εφαρμοστεί άνοιγμα πριν από το τέλος Ιανουαρίου. Αν αυτό όντως αποδειχτεί, γονατίζει τις όποιες προσδοκίες των εμπόρων, οι οποίοι βλέπουν πλέον τον τζίρο των επιχειρήσεών τους να κατρακυλά.

Ποικίλουν οι κυβερνητικές απαντήσεις

Στο ερώτημα που τέθηκε στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αν θα πάρει παράταση το αυστηρό lockdown ή μετά τις 11 Ιανουαρίου θα επιστρέψουμε σε όσα ίσχυαν και στην εορταστική περίοδο, ο υπουργός Ανάπτυξης απέφυγε να απαντήσει με «ναι» ή «όχι» και τόνισε ότι «το πρώτο μας μέλημα είναι να μην έρθει το τρίτο κύμα κορονοϊού στην Ελλάδα».

EUROKINISSI

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης υποστήριξε ότι τη Δευτέρα θα λειτουργήσει ξανά το click away.

Το πάγωμα για μια εβδομάδα, όπως είπε χθες μιλώντας στο Mega, έγινε γιατί χρειαζόμαστε περισσότερο υγειονομικό χώρο για να λειτουργήσουν τα σχολεία με περισσότερη ασφάλεια. «Η αγορά είναι κλειστή. Το click away είναι μια επιλογή που δώσαμε στις κλειστές επιχειρήσεις για να δημιουργήσουν ένα έσοδο πέρα από τη βοήθεια που λαμβάνουν από το κράτος. Περιορίζουμε την κινητικότητα και αυτό θα βοηθήσει στο να διευρύνουμε την υγειονομική ζώνη, ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με μεγαλύτερη ασφάλεια» πρόσθεσε.

«Η βούληση είναι να επανέλθουμε στο όπως ήμασταν πριν το τελευταίο lockdown. Αυτός είναι ο προγραμματισμός που υπάρχει μέχρι αυτή την ώρα. Τη Δευτέρα να επανέλθουν σε λειτουργία όσα ήταν μέσα στις γιορτές. Χθες έγινε η συζήτηση για τα σχολεία. Καθημερινά συλλέγουμε δεδομένα, θα δούμε πώς κινείται η νόσος και αναλόγως θα πράξουμε» επισήμανε ο κ. Σταμπουλίδης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις