Την αποδοχή της συμφωνίας Lock up για την αναδιάρθρωση των ομολόγων της, από κατόχους του 82,62% των τίτλων που ωριμάζουν φέτος ανακοίνωσε η Intralot.

Η εταιρεία θεωρεί πως η έκβαση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση της προτεινόμενης συναλλαγής και δηλώνει πεπεισμένη ότι μπορεί να υλοποιήσει την Ανταλλαγή Ομολογιών του 2021 μέσω μιας διαδικασίας που δεν απαιτεί προσφυγή σε δικαστήριο η οποία παραμένει διαθέσιμη ως επιλογή. Ως εκ τούτου, η Εταιρεία προχωράει στις σχετικές ενέργειες προκειμένου να υλοποιήσει την προτεινόμενη συναλλαγή, ενώ παράλληλα παραμένει διαθέσιμη για συζητήσεις με άλλους ομολογιούχους.

Η προθεσμία για το ομόλογο των 250 εκατ. ευρώ (λήξεως Σεπτεμβρίου 2021), που έληξε χθες, προβλέπει την ανταλλαγή των τίτλων, ονομαστικής αξίας 250 εκατ. ευρώ, με νέα ομόλογα αξίας 205 εκατ. ευρώ (δηλαδή προβλέπεται «κούρεμα» 45 εκατ. ευρώ ή 18%) που θα εκδώσει η Intralot Inc., θυγατρική της Intralot στις ΗΠΑ.

Οι νέες εξασφαλισμένες ομολογίες θα έχουν πληρωτέο επιτόκιο 5,90% τον πρώτο και δεύτερο χρόνο από την έκδοση, 7,00% τον τρίτο χρόνο από την έκδοση και 7,25% στη συνέχεια.

Η συμφωνία για το ομόλογο που λήγει τον φετινό Σεπτέμβριο επιτρέπει στη διοίκηση της Intralot να επικεντρωθεί στους κατόχους του μεγάλου ομολόγου, ονομαστικής αξίας 500 εκατ. ευρώ, που λήγει τον Σεπτέμβριο του 2024 και έχει κουπόνι 5,25%.

Η Intralot και οι σύμβουλοί της προτείνουν να ανταλλάξουν τις ομολογίες τους με το 49% μιας νέας εταιρείας στην οποία θα ανήκει η αμερικανική θυγατρική Intralot Inc. Στην περίπτωση που προχωρήσει η συμφωνία, οι ομολογιούχοι θα ελέγχουν το 49% αλλά θα διαθέτουν αυξημένα δικαιώματα μειοψηφίας, δικαιώματα αρνησικυρίας σε συγκεκριμένες αποφάσεις, κ.λπ.

Όπως είχε ανακοινώσει η Intralot, ορισμένοι κάτοχοι ομολογιών που λήγουν το 2024 – και ταυτόχρονα κατέχουν και ομόλογα του 2021 – προχωρούν σε μια πρώτη κίνηση και εγγυώνται πως θα ανταλλάξουν ομόλογα του 2024 αξίας κοντά στα 68 εκατ. ευρώ με το 18,7% της νέας εταιρείας που θα ελέγχει την Intralot Inc.

Η εταιρεία θεωρεί πως θα επωφεληθεί από την προβλεπόμενη ανάπτυξη της αγοράς αθλητικού στοιχηματισμού των ΗΠΑ που από μόλις 1,4 δισ. δολάρια το 2020 αναμένεται να εκτοξευθεί στα 20 δισ. δολάρια μέχρι το 2025.

Η Intralot Inc. έχει ήδη εν λειτουργία το σύστημα για το αθλητικό στοίχημα στην πολιτεία της Ουάσιγκτον και τα τελευταία χρόνια – παράλληλα με τα παραδοσιακά συμβόλαια με αμερικανικές λοταρίες και καζίνο – επιχειρεί να αξιοποιήσει τη νομοθετική αλλαγή του 2018 όταν το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ προχώρησε στην άρση απαγόρευσης του αθλητικού στοιχήματος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις