Το επόμενο βήμα στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ, που αφορά τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021, με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τα ίδια επενδυτικά σχήματα που εμφανίστηκαν και στον διαγωνισμό για τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, στα οποία περιλαμβάνεται η εκμίσθωση του Μεταλλευτικού Συγκροτήματος της Λάρυμνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, οι ενδιαφερόμενοι για τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στο πλαίσιο της διαδικασίας που διεκπεραιώνει ο εκκαθαριστής της εταιρείας είναι οι: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Tharisa Plc, Mytilineos Group, Solway Investment Group, Trafigura Group Pte, Commodity and Mining Insight Ireland Limited. Τα ίδια έξι σχήματα εξέφρασαν την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2021, ενδιαφέρον και στο πλαίσιο του διαγωνισμού που διεξάγει το ΤΑΙΠΕΔ για τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου.

Φωτογραφία αρχείου

Δηλαδή για τη μίσθωση του μεταλλευτικού εργοστασίου στη Λάρυμνα, των μεταλλείων στη Λάρυμνα και το Λούτσι και μεταλλευτικών δικαιωμάτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων ιδιοκτησίας του ελληνικού Δημοσίου.

Οι διαγωνισμοί, υπενθυμίζεται, προκηρύχθηκαν το Νοέμβριο του 2020 παράλληλα, με στόχο να συνεχιστεί η μεταλλευτική και μεταλλουργική δραστηριότητα. Σύμφωνα με τη λεγόμενη ρήτρα «εκατέρωθεν πλειοδοσίας» (shoot-out clause), o προτιμητέος επενδυτής σε κάθε έναν από τους δύο διαγωνισμούς θα έχει το δικαίωμα, αλλά όχι την υποχρέωση, να πλειοδοτήσει και στον άλλο διαγωνισμό, εφόσον εκπληρώνει τα σχετικά τεχνικά και οικονομικά κριτήρια επιλογής που έχουν καθοριστεί.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις