Τέλος χρόνου για πληρωμή τελών κυκλοφορίας έτους 2021 και κατάθεση πινακίδων. Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 τελειώνει η προθεσμία και από την επόμενη εβδομάδα όσοι έχουν αφήσει απλήρωτα τα τέλη, θα αντιμετωπίζουν πρόστιμο που είναι ισόποσο των τελών κυκλοφορίας. Όσοι αποφασίσουν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας -ήδη ο αριθμός τους έχει ξεπεράσει τις 70.000 μέσω της καινούργιας εφαρμογής My car- θα περιμένουν τη νομοθετική διάταξη για την πληρωμή των “τελών κυκλοφορίας με τον μήνα” προκειμένου να τις ανακτήσουν μέσα στο 2021 χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό των τελών για το 2021.

Όσοι δεν κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας, οφείλουν να καταβάλλουν κανονικά τα ποσά έως το τέλος της εβδομάδας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν διασφαλίζονται. Ακόμη και αν αποφασίσουν από τον Μάρτιο και μετά να θέσουν το όχημά τους σε καθεστώς ακινησίας, θα πρέπει να πληρώσουν κανονικά τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 μαζί με το πρόστιμο.

Στο υπουργείο Οικονομικών εμφανίζονται απρόθυμοι να δώσουν και νέα παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2021. Ουδείς αποκλείει βέβαια το ενδεχόμενο προς το τέλος της εβδομάδας -και ανάλογα με τα στατιστικά στοιχεία για την πληρωμή των τελών- να ανακοινωθεί μια ολιγοήμερη παράταση.

Όσοι καταθέσουν τις πινακίδες ηλεκτρονικά -ο αριθμός τους θα αυξηθεί αισθητά αυτή την εβδομάδα καθώς μέχρι τώρα πολλοί που έχουν αποφασίσει να καταθέσουν πινακίδες εκμεταλλεύονται το χρονικό περιθώριο των δύο μηνών που τους δόθηκε- θα περιμένουν στη συνέχεια να κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα. Το πότε θα γίνει αυτό, παραμένει ανοικτό. Ωστόσο, εξετάζεται να έρθει στη Βουλή πριν από το Πάσχα, καθώς χρήση κάνουν κυρίως οι εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων που δουλεύουν με τουρίστες και λιγότερο οι ιδιώτες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις