Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως «με σκοπό τη διευκόλυνση των υπόχρεων, παρατείνει μέχρι τη Δευτέρα 1/3/2021 την προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή τελών κυκλοφορίας έτους 2021». «Πρόστιμα τελών κυκλοφορίας που τυχόν καταβλήθηκαν από 27/2/2021, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, επιστρέφονται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι τα πράγματα ήταν δύσκολα για χιλιάδες νοικοκυριά, καθώς πολλοί θεώρησαν ότι είχαν περιθώριο μέχρι και την τελευταία ημέρα του μήνα, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021, για να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους σε ό, τι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας και τελικά διαπίστωναν ότι η διορία έληξε την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021, δηλαδή την  τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα. Το πρόστιμο με το διπλάσιο ποσό αποφεύχθηκε με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που δίνει μια τελευταία ευκαιρία για πληρωμές χωρίς προσαυξήσεις.

Να σημειωθεί πάντως, ότι την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, είχε πει ότι δεν θα δοθεί παράταση στην προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, πέρα από την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις