Η νέα κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν προτίθεται να επιβάλει στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων μέτρα υποτίθεται για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος.

Οι Κανόνες που καταρτίστηκαν αποτελούν Ουσιαστικά είναι μία ευθύγραμμη απειλή έναντι του βασικού και πιο ισχυρού χαρακτηριστικού του Bitcoin και των κρυπτονομισμάτων.

Το γεγονός δηλαδή ότι μπορεί να γίνει αποστολή χρημάτων χωρίς να τίθεται υπό την εποπτεία της κυβέρνησης ή άλλων αρχών.

Εάν η νέα Υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν προχωρήσει στην θεσμοθέτηση των κανόνων που είχαν προετοιμαστεί από την περίοδο Τραμπ τότε ορισμένες συναλλαγές σε ψηφιακό νόμισμα θα ακριβύνουν ενώ ορισμένες χρήσεις του θα εξαφανιστούν.

Τα πιο σκληρά μέτρα κυρίως θα πιάνουν αυτούς που μεταφέρουν ψηφιακά νομίσματα τουλάχιστον 10.000 δολαρίων σε “ψυχρό” πορτοφόλι εκτός ανταλλακτηρίων.

Επιπλέον προβλέπεται τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι πλατφόρμες συναλλαγών να τηρούν αρχείο κάθε φορά που πελάτες στέλνουν κρυπτογραφημένα νομίσματα αξίας τριών χιλιάδων δολαρίων σε πορτοφόλι εκτός ψηφιακού χρηματιστηρίου.

Θα καταγράφεται επίσης η ταυτότητα του αντισυμβαλλόμενου γεγονός το οποίο χτύπα στον πυρήνα της φιλοσοφίας των κρυπτνομισμάτων που είναι η ανωνυμία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις