Επίδομα 534 ευρώ: Το οικονομικό επιτελείο της ελληνικής κυβέρνησης επεξεργάζεται το ενδεχόμενο του να προκύψει μεγαλύτερη στόχευση του μέτρου των αναστολών συμβάσεων εργασίας τον Απρίλιο και της χορήγησης του επιδόματος των 534 ευρώ, με στόχο να ισχύουν μόνο για τις επιχειρήσεις που θα παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή.

Πρόκειται για μια σκέψη που θα έχει ως στόχο να περιοριστεί η περίμετρος της διευρυμένης λίστας των ανοιχτών αλλά πληττόμενων βάσει ΚΑΔ επιχειρήσεων, που ισχύει από τον περασμένο Νοέμβριο για τις αναστολές συμβάσεων.

Το εάν θα πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο σχέδιο ή όχι θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το εάν το lockdown θα επεκταθεί και εντός Απριλίου με τους σημερινούς όρους ή αν θα υπάρξει υγειονομικό περιθώριο για κάποιου είδους άνοιγμα – π.χ. του λιανεμπορίου – έστω και περιορισμένου, στα τέλη Μαρτίου.

Διακηρυγμένος στόχος είναι, άλλωστε, τα μέτρα στήριξης σταδιακά να αποκτήσουν καλύτερη στόχευση, καθώς οι δημοσιονομικές αντοχές του κρατικού προϋπολογισμού στενεύουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο λογαριασμός των μέτρων στήριξης του 2021 φτάνει ήδη στα 11,6 δισ. ευρώ, με τα μέτρα που έχουν υλοποιηθεί και εξαγγελθεί, ενώ είχαν προβλεφθεί μέτρα μόλις 7,5 δισ. στον προϋπολογισμό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις