«Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα δυνατά μέσα για να βγουν οι συντάξεις», δεσμεύθηκε μεσώ του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης. Κάλεσε τους δικαιούχους να κάνουν μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 την ψηφιακή αίτηση για την προκαταβολή σύνταξης, ώστε να μπορέσει να γίνει γρήγορα η επεξεργασία των αιτημάτων και να πληρωθούν οι συντάξεις αυτές μέχρι το Πάσχα.

Δήλωσε ότι μέχρι τις 12 Μαρτίου είχαν κατατεθεί 16 χιλιάδες αιτήσεις. Ο υπουργός εξήγησε ότι οι εκκρεμείς συντάξεις ανέρχονται σε 155 χιλιάδες, εκ των οποίων οι 50.000 δικαιούχοι πήραν τη λεγόμενη προσωρινή σύνταξη.

Ο κ Χατζηδάκης τόνισε ότι από τότε που άρχισε να λειτουργεί το σύστημα Άτλας για την ψηφιακή απονομή σύνταξης, το 2020, έχουν ήδη εκδοθεί περίπου 25. 500 συντάξεις.

Ο υπουργός προανήγγειλε τη δημιουργία «ομάδας κρούσης», η οποία θα είναι εξοπλισμένη με όλα τα μέσα ώστε να επιταχυνθεί η απονομή των συντάξεων, η οποία θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά. Σημείωσε ότι σύντομα θα πάνε στη Βουλή και τα απαραίτητα νομοθετικά μέτρα.

Ο κ Χατζηδάκης προανήγγειλε επίσης τη δημιουργία ενιαίου τηλεφωνικού κέντρου για όλες τις υπηρεσίες και τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου, ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες.

Όσον αφορά τα κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας, έκανε γνωστό ότι είχε ειδική σύσκεψη με τους συναρμόδιους αξιωματούχους και ζήτησε να καταθέσουν προτάσεις, ώστε να μη χρειάζεται οι άνθρωποι να περνάνε ξανά από τις επιτροπές, αν οι γιατροί πιστοποιούν ότι αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις